Intoarcerea acasa pe Transfagarasan

blogu lu andra

Intoarcerea de la mare este, de obicei, o excursie in esenta ei. Si cum defileul Jiului este inchis de un secol si o sa ramana asa pana am eu nepoti :D, caile de traversare a muntilor spre inima Romaniei sunt destul de limitate. Aceasta insa nu este o problema pentru ca doar asa puteam ajunge sa reluam un drum pe care eu il ador, dar pe care am mai fost o singura data.

Am pornit din Bucuresti destul de tarziu, aproape de pranz, dar cu planuri mari. Prima oprire am facut-o la Curtea de Arges, unde nu am mai fost de foarte mult timp, dar imi doream sa revin. Flavius nu mai urmase niciodata traseul, deci pentru el a fost o premiera totul.

Manastirea Curtea de Arges era exact cum mi-o aminteam: frumoasa, linistita, dar plina de turisti. Nu imi aminteam mormintele regilor Romaniei si nu ma asteptam sa vad locul in care regina Ana isi va petrece locul de veci, dar s-a intamplat. Nu am stat la cozi, ci m-am bucurat de frumusetea locurilor. Si, mai mult decat atat, m-am bucurat de apa rece de la fantana lui Manole. Daca sunteti in zona trebuie sa va opriti la Manastirea Curtea de Arges.

Ne-am continuat drumul spre culmile muntoase cu o oprire scurta la Barajul Vidraru. este unul dintre barajele mele preferate, unde mi-ar placea sa stau mai mult, sa merg cu barca, sa fac baie, sa ma relaxez. Asta insa trebuie sa ramana la capitolul planuri de viitor.

Cetatea Poienari este tot acolo, pe lista, pentru ca multele sale trepte nu se potriveau cu programul nostru din ziua respectiva. Bine ca pe Transfagarasan am ajuns cu masina :))).

Drumul este superb, insa extrem de aglomerat. Daca va aventurati pe Transfagarasan trebuie sa va inarmati cu foarte multa rabdare. Sigur veti sta la cozi. Sigur va veti misca doar cu viteza 1 sau a 2-a, dar veti avea parte de peisaje absolut spectaculoase, ce va vor ramane in suflet. Transfagarasanul este cel mai frumos drum din cate exista. Este drumul prin nori. E greu de crezut ca asa ceva exista in Romania si macar pentru asta trebuie sa ii multumim lui Ceausescu.

Ajunsi sus nu aveti cum sa nu va opriti la Lacul Balea. Acesta este mai aglomerat si aduce mai mult a balci decat a lac de munte, insa este o priveliste deosebita, iar de aici puteti admira parapantistii. Da, exista suficienti nebuni curajosi care se lanseaza in zbor de pe culmile Fagarasului.

Acum va las cu mai multe poze pentru ca eu am bagaje de facut :))).

Pupici!

blogu lu andra

En: Returning from the seaside is a trip on it’s own. We never just go back home, we travel. We have to stop and see and visit, even if we’ve already seen a certain place once. You never know what changed over time.

This year we decided to take a route that we haven’t used for some time and that was a first for Flavius. From Bucharest we headed west, to Curtea de Arges. Here we stopped to visit the monastery where the Romanian kings are buried and Manole’s Well (Manole is a legendary craftsman from Romania that is said to have built the monastery only after encasing his own wife, Ana, in one of the walls).

From Curtea de Arges we continued our trip until we decided to make a pit stop at Vidraru Dam. I just love this lake because it is so wide. I would like nothing more than to stay here for a little weekend getaway. Just feel the wind on my face as the boat takes me on the water…

After leaving Curtea de Arges we started going up in the mountains. The Transfagaran highway is one of the most impressive road you will ever take. The view is simply breathtaking. Ceausescu couldn’t have left us with a better legacy. We definitely wouldn’t have done it in modern day Romania. The only bad thing is that you have to brace yourself when you go up this road because it is very crowded. The traffic is slow, the cars are barely moving, but once you get to the top, to Balea Lake, you will see that it is all worth while.

Although the large number of tourists does not make it your typical mountain lake, the fresh air, the mountains around, where people launch their paragliders, is magnificent. And if you look down, over the cliff and see all the curves and the road like a giant grey snake, you will feel king of the world.

I hope that reading this and seeing all these pictures will make you visit Romania as soon as possible.

Kisses! 

blogu lu andra

blogu lu andra

blogu lu andra

blogu lu andra

blogu lu andra

blogu lu andra

blogu lu andra

blogu lu andra

blogu lu andra

blogu lu andra

blogu lu andra

blogu lu andra

blogu lu andra

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.