Hunger Games: Mockingjay

part 1 –

Cred că acesta a fost primul film la care am fost la premieră şi cu toate că a fost extrem de multă lume şi înghesuială până am intrat, chiar mi-a plăcut aşa, să fiu prima care vede un film atât de aşteptat. Iar partea cea mai bună a fost că nu m-a dezamăgit deloc, mai ales că am citit şi cartea, ceea ce mi-a ridicat automat aşteptările.

Filmul este puţin diferit de celelalte 2 părţi. Acţiunea este mult mai domoală. Se creează mai degrabă cadrul pentru ceea ce se va întâmpla în ultima carte, lucru absolut necesar având în vedere cât de multe se vor întâmpla până la final. Totuşi, nu te plictiseşti. Nici nu mi-am dat seama cum au trecut cele aproape 2 ore. Şi mi-a plăcut mult că s-a pus accentul pe ceea ce Katniss simte. Adică regizorul chiar a încercat să respecte cât mai mult firul narativ din carte, să păstreze angoasele şi introspecţia, cumva, fără să plictisească. Ca să nu mai spun că modul în care au conturat personajul lui Peeta în această a 3-a parte este absolut genial (asta venind de la mine, care nu îl suport, ar trebui să spună ceva :)))). Iar Jennifer Lawrence joacă din ce în ce mai bine.

Acţiunea, nu? Katniss se trezeşte în Distictul 13, după Jocurile Foamei de la Jubileu Pacificării. Aici, ea trebuie să devină simbolul revoluţiei, însă Katniss nu poate niciodată să se prefacă şi pentru a putea fi Gaiţa Zeflemitoare de care oamenii au nevoie, ea trebuie să trăiască, pe propria piele, revoluţia. Însă de la un capăt la altul al acţiunii, grija ei rămâne Peeta, iar în momentul reîntâlnirii, pe care şi-l doreşte atât de mult, descoperă de câte este într-adevăr capabil preşedintele Snow. 

Filmul a intrat în cinematograf abia săptămâna trecută, deci aveţi tot timpul din lume să mergeţi să îl vedeţi. Şi dacă nu aţi văzut celelalte părţi, vi le recomand din suflet pentru că este o serie cu adevărat excepţională, despre puterea unei fete de a înfrunta un regim (aici aveţi recenzia pentru al doilea film al seriei).

Happy Hunger Games!

Aaaa… şi aici aveţi cea mai faină melodie din film. Love Lorde!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.