Hackerville

Hackerville

Pe vară, la un moment dat, era mare agitație în oraș datorită filmărilor la Hackerville. Și evident că eram intrigată. Adică… nu se filmează prea multe producții în Timișoara. HBO cred că nu a filmat niciodată. Se blocau străzi. Se închideau drumuri. Se opreau tramvaie din drumul lor. Comunicarea oficială a fost inexistentă. Era legea junglei în oraș :))). Apoi s-a făcut liniște. Camerele de filmat au plecat. Orașul și-a reluat ritmul obișnuit. Iar eu am uitat cu totul de problemă. Doar aveam atâtea altele pe cap.

Și s-a făcut octombrie și m-am trezit cu un mail la fel de intrigant ca și filmările. În Aula Magna a UVT, HBO Europe mă invita să vizionez în avanpremieră, primul episod din Hackerville. Moment în care, evident, s-a activat toată curiozitatea și am răspuns Da! fără să ezit.

Povestea

Hackerville spune povestea Lisei, o tânără ce locuiește și lucrează în Germania, româncă la origini, care se întoarce în orașul său natal, Timișoara, pentru a investiga un atac cibernetic asupra unei bănci din GermaniaAici, Lisa trebuie să confrunte nu doar problemele ce țin de investigație, ci și propriul trecut, în timp ce încearcă să înțeleagă modul de funcționare al Poliției Române.

Hackerville
Anna Schumacher o joacă pe Lisa și este minunată!

Hackerville comments by Andra

Ai de capul meu! Niciodată nu am făcut o descriere mai scurtă și mai precisă și mai lipsită de spolere. Și vreau să vă asigur că așa vor fi și comentariile. Pentru că filmul este mult prea tare ca să vi-l povestesc eu și merită văzut. Iar luând în considerare faptul că data de lansare este 4 noiembrie, cred că mai puteți aștepta câteva zile pentru a afla exact despre ce este vorba!

În ceea ce privește impresia mea asupra filmului, pot să vă spun că mi-a plăcut foarte mult. Povestea este interesantă și te prinde. Are răsturnări de situație, actori foarte faini și super talentați, redă super fain viața din România, chiar nu are cum să nu îți placă. Adică… ceva îmi spune că undeva în România… poate chiar în acest moment… lumea underground a hackerilor funcționează exact așa cum este descrisă în film. Pe bune!

Și pentru că în ultimul timp am urmărit un vlogger care atunci când vizionează un film este atent și la detaliile mai tehnice, am început să fac și eu chestia asta. Adică să analizez cadre, modul în care este realizat efectiv filmul, nu doar ce se întâmplă. Și, pentru ochiul meu neavizat, Hackerville are toate atributele unui film genial. Cadrele sunt foarte faine. Imaginea este extrem de clară. Există foarte multe cadre luate super de sus, filmate cu drona. Timișoara arată genial văzută așa.

Cineva spunea că acesta este cel mai scump promo de oraș făcut vreodată și așa și este. Văzând orașul prin prisma creatorilor Hackerville, chiar înțeleg de ce l-au ales. Timișoara este foarte frumoasă.

Un alt aspect pe care vreau să îl menționez este intro-ul. Hackerville are unul dintre cele mai faine intro-uri pe care le-am vazut vreodată. E o chestie super smecheră, ce îmbină perfect realitatea cu lumea virtuală, pentru a te transpune practic într-un spațiu în care Hackerville chiar este un univers de sine stătător.

Cum evenimentul a fost în avanpremieră, peste tot în lume practic, evident că am avut ocazia de a cunoaște și o parte din echipă. Dintre actori, au fost prezenți câțiva ”localnici” (ca să spun asa :))), dar și 2 dintre actorii principali: Anna Schumacher și Voicu Dumitraș mai precis. Iar ei au fost extrem de prietenoși, au povestit cu toată lumea, au făcut poze, au răspuns la întrebări. Mi-a plăcut maxim de ei.

Hackerville
Voicu Dumitraș

Revenind la film și fără să dau din casă, au existat câteva momente care mie mi s-au părut ușor trase de păr, dar vorbim despre ficțiune totuși. Așa că…

… nota mea pentru Hackerville este 9,5.

Felicitări HBO România pentru inițiativă. Felicitări echipei pentru munca depusă. Sunt sigură că Hackerville va avea un super succes și că, în curând, vom fi anunțați de continuarea proiectului. De fapt, aceasta este speranța mea secretă. Așa că uitați-vă la film, comentați-l, faceți mult buzz și sigur vom avea parte de sezonul 2.

Până pe 4 noiembrie nu mai este așa mult. Deci fiți pe fază pe HBO și HBO GO, după care spuneți-mi cum vi s-a părut filmul. Știți unde să mă găsiți. Sunt online non-stop aproape :)).

Hackerville
Pe Flavius l-a nemulțumit vinul, nu filmul :)))

Untold 2018

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.