Conferinta SOLWorld CEE vine la Timisoara

SOLWorld CEE

Traim intr-o lume in care dezvoltarea personala a ajuns sa fie un subiect atat de cunoscut, incat a cazut usor in derizoriu. Si totul datorita faptului ca oamenii merg la evenimente cu acest topic, asculta, spun ca vor practica, nu fac asta, dupa care declara totul un mare FAIL. Ei bine… daca tu nu esti dispus sa faci ceva ca sa te ajuti, adica sa muncesti, efectiv, degeaba stai si asculti o ora, 2, o zi, 2, sfaturi de viata. Degeaba investesti timp si bani, schimbarea nu vine singura. Insa, pentru toti cei care au nevoie de un wake up call, exista conferinte specializate, mai mari sau mai mici, care sa te ajute sa constientizezi macar, ce schimbari ar trebui sa faci pentru a duce o viata mai aproape de viziunea proprie asupra perfectiunii. Iar una dintre cele mai mari, SOLWorld CEE vine la Timisoara in noiembrie.

Ce este SOLWorld CEE?

SOLWorld CEE este o conferinta de coaching bazata pe metoda solution focus. Si pentru ca habar nu am avut ce inseamna asta, am cerut explicatii persoanei care m-a invitat, efectiv, la eveniment. Fara pic de rusine, am intrebat-o pe Ancuta Coman: Ancuta, da’ ce e aia solution focus? Si ea, cu foarte multa rabdare, m-a indrumat spre articolul ei (acesta) unde am gasit o explicatie extrem de fancy, pe care doresc sa o reproduc: “Coaching-ul prin metoda solution focus schimbă profund perspectiva de la a analiza ce nu merge într-un context către identificarea resurselor pe care clienții sau echipele implicate le au și cu ajutorul cărora pot construi soluții noi. Pornim de la exact acele lucruri care deja funcționează și construim apoi pe această bază. Impactul acestei schimbări de abordare este adesea transformator pentru toți cei implicați în procesul de coaching, în special din perspectiva eficienței și a încrederii în reușită.”

Principiul l-am inteles si mi-a placut. Iar avand acestea in minte, am decis ca da, ar fi cazul sa particip la SOLWorld CEE.

SOLWorld CEE

Asteptari

Ca de la orice eveniment, evident ca am asteptari de la conferinta SOLWorld CEE. Chiar asteptari foarte mari, as putea spune. De ce?

  • Pentru ca aceasta conferinta este una internationala, deci la fel sunt si speakerii.
  • Pentru ca fiecare eveniment de anvergura la care particip imi aduce noi si noi idei si imi ofera noi si noi perspective.
  • Pentru ca acum sunt implicata activ intr-o companie care, pe masura ce creste, se va confrunta cu provocari si oportunitati din ce in ce mai mari, iar eu trebuie sa fiu perfect pregatita pentru a le face fata.
  • Pentru ca blogul este pe o panta ascendenta, dar si el are nevoie de atentie mai multa din partea mea, iar ceva imi spune ca aceasta conferinta ma va ajuta sa ma focusez :))).
  • Pentru ca sunt o aeriana si de multe ori ma pierd in detalii, deci solution focus este un must pentru mine.

Mai este foarte putin pana voi descoperi daca aceste asteptari au fost sau nu indreptatite. Conferinta SOLWorld CEE debuteaza in mai putin de 2 saptamani, intre 1 si 3 noiembrie si inscrierile inca nu s-au incheiat.

Programul complet il gasiti aici, iar in prima zi pe mine ma puteti gasi la workshopul Solution focused meeting culture, iar apoi la workshopul Wishbone: a colorful one page map for (organizational) development.

As mai vrea doar sa mentionez ca SOLWorld CEE se va desfasura la Hotel Timisoara si ultima oara cand am fost la un eveniment acolo, am mers pe carbuni incinsi. Asa ca viitorul suna bine, nu?

Daca v-am facut curiosi, daca vreti sa va deschideti orizontul, daca aceasta conferinta vi se pare la fel de utila cum mi se pare si mie, haideti la SOLWorld CEE. Si daca veniti, trageti-ma de maneca. Stiti ca imi place sa ne cunoastem personal.

Untold 2018

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.