Fursecuri aromate

Astăzi m-am simtit foarte Christmassy și am hotărât să fac niște fursecuri festive după o rețetă găsită într-o revistă. Mi-au ieșit delicioase și am hotărât să împart bucuria (adică rețeta) pentru că sunt super simplu de făcut.

So, here goes:

Fursecuri aromate

Ingrediente:

500 g făină

9 linguri cu miere

200 gr zahăr pudră

4 ouă

1 linguriță cu scorțișoară

1 linguriță cu bicarbonat

1 lingură cu suc de lămâie

1-2 cuișoare

coaja rasă de la o portocală

Mod de preparare:

1. Într-un vas, mixează mierea cu 2 ouă întregi și 2 gălbenușuri și 100 g zahăr pudră.

2. Amestecă, apoi adaugă bicarbonatul stins cu lămâie, făina cernută, scorțișoară, cuișoarele zdrobite și cernute și coaja de portocală.

3. Amestecă și frământă cu mâna până obții un aluat potrivit de tare, astfel încât să-l poți frământa și întinde ușor.

4. Întinde aluatul aromat. Decupează formele dorite și așează-le pe o tavă tapată cu hârtie de copt.

5. Se pune totul în cuptorul încălzit în prealabil pentru 8-10 minute ori până ce fursecurile își dublează volumul.

6. Scoate tava și pune fursecurile fiebinți într-un castron de porțelan, acoperă-l cu un prosop curat din bumbac.

Pentru decorarea fursecurilor puteți face o glazură amestecând cu mixerul cele două albușe de ou rămase, 100 g zahăr pudră și o lingură de suc de lămâie.

Mie mi-au ieșit, după cum v-am spus, genial și sper să încercați și voi rețeta.

One thought on “Fursecuri aromate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.