Experimentarium TM

experimentarium tm

Joi am avut parte de o super experienta.

Desi putina lume stie, in Timisoara exista un loc minunat, plin de magie si fizica, unde tot ce se intampla pe lumea asta se explica.

Am mers cu mami si cu copiii ei de la scoala si nu as putea spune ce m-a impresionat mai mult, numarul incredibil de experimente sau entuziasmul copiiilor. Nu am crezut ca o sa mai vad elevi atat de entuziasmati de ceva ce tine de invatatura. Dar se poate…

La Experimentarium gaseai de toate, experimente cu magneti, cu oglinzi, cu electricitate, lumini si tot felul de forte, plus multe altele. Mi-ar fi trebuit o zi intreaga ca sa pot trece cu atentie pe la fiecare experiment. Deci mi-am indreptat atentia spre cele mai impresionante: cum ar fi giroscopul, centrifuga, curcubeul de lumini sau camera oglinzilor.

Nu am inteles de ce Experimentariumul nu este mai mediatizat, adica e un loc genial chiar si pentru turisti. Bine, are nevoie de putina… stilizare… ca sa zic asa… adica sa fie mai frumos amenajat, dar chiar mi se pare un loc super interesant si pentru adulti, nu doar pentru copii. Eu as profita de existenta unui asemenea loc in orasul nostru, dar eu abia am aflat despre el, deci presupun ca nu am dreptul sa imi dau cu parerea :D.

Gresit!

Parerea mea, avizata dupa vizita, este ca ar trebui sa va mobilizati si sa vizitati Experimentariumul cat mai curand. Pentru cei interesati, o sa mentionez ca acesta se gaseste aproape de Parcul Rozelor, in curtea Facultatii de Hidrotehnica.

Enjoy!

experimentarium tm

experimentarium tm

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.