Discovering responsability at the Blue Line Shooting Range

blogu lu andra

De când am aflat despre acest poligon de trageri din Timișoara mi-am dorit să merg și să văd cum este să trag cu pistolul. Nu știu dacă mi se trage pasiunea de când am descoperit arcul sau o aveam de mai demult (doar armata o am în sânge :)))), dar cert este că oricât mi-aș fi închipuit eu cum o să fie, realitatea a bătut imaginația mea.

În primul rând, vizita la Blue Line Shooting Range mi-a amintit de o replică din Spiderman. La un moment dat, unchiul Ben îi spune lui Peter Parker așa : With great power comes great responsability. În momentul în care am ajung în poligon și am luat arma în mână, un Glock – să fiu mai exactă, am simțit cum îmi crește pulsul. Dintr-o dată toate filmele mele au dispărut și am început să fiu foarte conștientă de fiecare mișcare. Ba mai mult, cu cât eram mai agitată, cu atât mă mișcam mai încet. De ce? Pentru că în capul meu nu auzeam decât Chestia asta poate să omoare un om! dar pus așa pe repeat.

După ce Vlad mi-a explicat exact cum trebuie să țin arma și ce trebuie să fac, am tras 5 focuri. Au fost cele mai lungi secunde din viața mea cele petrecute cu degetul pe trăgaci. Eram împărțită între dorința de a prelungi cât mai mult momentul și dorința de a termina cu toată treaba cât mai repede. Iar la final, tremuram. Pulsul meu o luase razna, semn că adrenalina îmi invadase fiecare colțișor de corp și tot ce îmi doream să fac era să mă urc pe pereți (Spiderman, v-am spus eu :))))

blogu lu andra

Până când au tras băieții (pentru că fetele nu au mai putut ajunge deși organizasem ieșirea sub egida BloggingTM 2.1) am încercat să mă adun și să îmi dau seama ce vroiam, de fapt, să îl întreb pe Vlad :))).

După ce ne-am pus la masă și am început să discutăm nu mi-a venit să cred că această inițiativă extraordinară venea din partea cuiva care ani buni se ocupase de un club din Timișoara. Mai mult, am descoperit că principalul motiv pentru care Blue Line a luat ființă a fost dorința fondatorilor de a educa cetățenii Timișoarei în privința armelor de foc. Și când spun asta să nu vă gândiți că vin oamenii, li se face instructajul și li se dă o armă să facă ce vor. Nici povești! În cadrul poligonului doritorii descoperă adevărata responsabilitate pe care o ai atunci când iei arma în mână. Pentru că așa ceva nu are cum să ți se întâmple într-o zi oarecare în România zilelor noastre în condițiile în care nu avem nici cultura armelor și nici legi foarte ok în acest domeniu.

Experința aceasta a fost una dintre cele mai tari de care am avut parte anul acesta și mă bucur din suflet că am putut să experimentez ceea ce peste 2500 de timișoreni au încercat deja de la începutul anului și până în prezent. Dacă vreți și voi să vedeți ce înseamnă cu adevărat trasul cu pistolul (nu vrăjelile ce le vedeți în filme pentru că nu are absolut nici o treabă cu realitatea), nu ezitați să le faceți o vizită celor de la Blue Line. Este un exercițiu de conștientizare extrem de eficient, care mai mult ca sigur vă va oferi o perspectivă cu totul nouă asupra vieții. De asemenea, stați cu ochii pe pagina lor de Facebook pentru că cei de la Blue Line pregătesc o mulțime de surprize.

Eu așa voi face cu siguranță și sper să ne vedem în poligon!

P.S. Trebuie sa le multumesc celor de la Blue Line pentru ca ne-au primit si lui Septi (7i.studio) pentru poze. Sunteti minunati!

blogu lu andra

blogu lu andra

blogu lu andra

blogu lu andra

blogu lu andra

blogu lu andra

blogu lu andra

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.