Despre viata si Vama

blogu lu andra

Anul acesta, poate mai mult ca niciodata, marea m-a invatat lucruri despre mine.

Venitul in Vama a insemnat descoperirea unei lumi aparte, care m-a fascinat mult timp si care ii fascineaza pe multi. Pentru ca Vama inseamna libertate, insa este o libertate pe care multa lume o duce la exttem. Si cum eu nu sunt omul extremelor, evident ca nu a fost totul floricele si fluturasi.

Deci, dupa aproape o saptamana petrecuta aici, va pot spune ce mi-a placut si ce nu mi-a placut in Vama.

Partea buna!

  • linistea de sfarsit de august, de care sigur nu as fi avut parte in alta perioada
  • biblioteca (chiar daca am descoperit-o la final)
  • muzica buna, chiar extrem de buna
  • toti oamenii care citeau pe plaja (imi crestea inima cand ii vedeam)
  • Bolo Steakhouse, chiar daca este fancy si mega scump
  • sumedenia de oameni care cantau la chitara
  • toti vanzatorii de produse handmade si cei care faceau codite colorate
Partea rea
Daca o sa imi spuneti ca ma iau de spiritul Vamii, imi pare rau, dar trebuie sa o fac. Stiu ca aici totul este peace, love and happiness, insa unii oameni exagereaza cu cersetoria. Nu, doar pentru ca am venit aici nu inseamna ca vreau sa dau un leu fiecarui vai si-amar care sta la colt de strada cum pancarda Da-mi un leu pentru bere. Si poate daca vii in vizita chestia asta e funny, dar sa ii vezi in fiecare zi cum stau si cersesc bani de bere sau chiar bere sau tigari devine super penibil. Sau sa descoperi copii (pentru ca asta sunt) care aterizeaza in Vama si dup-aia trebuie sa faca cheta pentru banii de drum iar mi se pare oribil.
Am avut o gramada de discutii in contradictoriu cu Andrei pe tema asta si de fiecare data argumentul lui suprem era ca asta ii spiritul din Vama. Dar eu sincer refuz sa cred ca e asa pentru ca ar fi trist si anormal. Prefer sa cred ca spiritul Vamii consta in relaxare si o mica doza de nepasare fata de lume, intr-o deschidere a mintii si o incercare de a privi viata mai detasat. Si da, in arta de strada care se merita remunerata (pe langa cantareti am vazut statui umane si un tip care jongla), dar nu in cersetorie. Pentru ca in incercarea de a te proteja de genul de oameni care stau la colt aiurea, ajungi sa ii ignori si pe cei care chiar fac ceva, iar asta este trist.
Probabil acum va intrebati daca as mai veni in Vama in conditiile date. Surprinzator poate, raspunsul meu este da. Pentru ca locul asta are un farmec aparte ce merita trait.

blogu lu andra

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.