Daria de vorbă cu mine pentru #32

#32

OMG! Împlinesc #32. Vă vine să credeți? Nici mie. Și nu aș fi avut nici cea mai vagă idee ce să scriu, dacă nu venea Daria cu această idee absolut genială. Mi-a propus să îmi pună câteva întrebări și am fost super încântată, vă dați seama. Nu doar pentru că ador să vorbesc despre mine :))), ci mai ales pentru că îmi place să implic oameni care îmi adoră blogul în crearea articolelor de pe el. Așa că iată ce curiozități a avut Daria. Dacă voi aveți altele, nu ezitați să îmi scrieți în comentarii. 

Bună, Andra ! Îţi mulţumesc foarte mult că ai acceptat să îmi răspunzi la câteva curiozităţi și sper că vor fi o surpriză plăcută pentru tine. Iată cele 13 întrebări pe care ţi le-am pregătit:

1. În ce mediu îţi place să îţi scrii articolele pentru blog și ce persoane, lucruri sau locuri te inspiră ?

Nu pot spune că există un loc anume unde îmi place să scriu pe blog, dar există niște condiții în care prefer să scriu. Trebuie să nu mă bată nimeni la cap, dar să existe zgomot pe fundal. Poate fi muzică sau ceva documentare la care nu trebuie să fiu foarte atentă. Dintr-un motiv sau altul, murder misteries mă ajută să mă concentrez :))). Sau poate sunt eu mai morbidă. În ceea ce privește inspirația… prefer să o găsesc în lucrurile pozitive și să văd partea frumoasă a vieții… chiar dacă scriu pe documentare cu crime :))). Iar dacă simt că nu îmi mai găsesc vocea, am întotdeauna oameni dragi lângă mine care mă susțin și mă ajută să merg mai departe.

2. Dacă ţi-ai descrie blogul și conţinutul pe care îl creezi într-un cuvânt, care ar fi acela?

Roz.

3. Toată lumea care te cunoaște știe că iubești să călătorești, dar te-ai gândit vreodată la varianta de a te stabilii într-o ţară străină? Dacă da, ce ţară ai alege?

Sincer, foarte mult timp nici nu aș fi conceput să locuiesc într-o altă țară, nici măcar într-un alt oraș, dar acum lucrurile s-au schimbat puțin. Dacă mi s-ar da posibilitatea, mi-ar plăcea să trăiesc o perioadă în Barcelona, oraș de care m-am îndrăgostit sau în Bonaire, una dintre insulele tropicale vizitate recent, despre care nu am apucat încă să scriu pe blog :D.

4. Dacă ţi-ai asocia personalitatea cu o aromă de îngheţată, care ar fi aceea?

Ai de capul meu… asta e o întrebare tare grea. Cred că ar trebui să o asociez cu aroma înghețatei de căpșuni de la Leonidas pentru că are un gust puternic și o culoare țipătoare :))).

#32

5. La ce vârstă ţi-ai descoperit pasiunea pentru scris?

Am început să scriu prin adolescență, când am umplut pagini peste pagini de jurnale. Întotdeauna m-a relaxat să îmi pun gândurile pe hârtie și m-a ajutat să am o perspectivă mult mai obiectivă asupra lucrurilor. În plus, am reușit să creez o adevărată cronică nepublicată a vieții mele :)). Nu o mai citesc, dar cineva, cândva, poate o va face :P.

6. Ţi-ai dori în viitor să scrii o carte sau să colaborezi cu un scriitor?

Mi-ar plăcea la nebunie să scriu o carte. Este unul dintre visurile mele cele mai mari. Din păcate, sunt ușor narcisistă și nu pot scrie decât din proprie experiență, iar până în acest moment nu consider că am făcut nimic atât de spectaculos încât să merite să fie publicat în acest format sau să fie inspirație pentru un roman. Poate la bătrânețe :P.

7. Cum îţi alegi o destinaţie de călătorie și cum te cucerește?

Eu consider că sunt ceea ce s-ar putea numi un călător de ocazie. Există locuri în care mi-aș dori să călătoresc, dar nu țin de ele cu dinții. Pot să plec oriunde se ivește ocazia, atâta timp cât este un loc nou. Totuși, nu îmi plac foarte mult locurile prea main stream. Prefer să descopăr locuri ce merită văzute sau măcar să nu fi fost toți cunoscuții mei în locul respectiv în prealabil :))). Cât despre ceea ce mă cucerește, clar marea mă dă gata de fiecare dată. Dacă ajung într-un loc cu mare, trebuie să bag măcar un picior în ea. Dar admir foarte mult și arhitectura, în special arhitectura mai veche. Mi se pare mult mai caldă și mai aproape de natură decât tot ce se construiește în prezent.

#32

Pentru că urmează ziua ta de naștere, am pregătit și câteva întrebări speciale:

1. Care este cea mai deosebită aniversare pe care ai avut-o?

Pfff… asta este o întrebare la fel de grea ca cea cu înghețata. Fiecare aniversare a fost specială, dar cred că cea care mi-a rămas cel mai bine în amintire este cea de la Praga :))). Nu mai țin minte câți ani împlineam, culmea, dar știu exact că eram în excursie la Praga și eram sigură că acesta va fi cadoul meu. Totuși, în dimineața cu ziua mea mami m-a trezit și mi-a dat cadoul surpriză, o cutie de bijuterii foarte frumoasă și mai era ceva, dar nu îmi mai amintesc exact ce :))), iar în momentul în care am urcat în autocar a luat microfonul și i-a pus pe copii să îmi cânte La mulți ani! :))). Ba mai mult, pe masură ce îmi cântau, și-a amintit că una dintre fetele din excursie era născută fix în aceeași zi ca și mine și a inclus-o ad hoc în cântec :)). A fost foarte funny.

2. În ce loc ţi-ar plăcea să îţi sărbătorești ziua de naștere și de ce l-ai alege?

Nu pot spune că am o preferință în materie de locație. Important este să am persoanele dragi alături. Acum, bineînțeles că Flavius este cel mai important, dar mai sunt oameni fără de care nu am stat niciodată de ziua mea, unul dintre ei fiind Alina.

3. Care este cadoul ”perfect” pe care ţi-ai dori să îl primești sau l-ai primit?

Cadoul perfect? Nu există așa ceva. Cred că sunt un om pentru care este destul de ușor să faci cadouri pentru că am gusturi și preferințe destul de evidente :))). Din ce în ce mai costisitoare, este adevărat, dar evidente :))). Totuși, cred că dacă ar fi un cadou care m-ar da pe spate sigur, ar fi o călătorie surpriză fix de ziua mea :P.

4. De care realizare ești cea mai mândră până la această vârstă?

Ai de capu meu… grea întrebare. Sunt foarte mândră de faptul că am călătorit destul de mult. Consider că toate locurile pe care le-am văzut m-au ajutat să cresc foarte mult. Și sunt mândră de blog. A trecut prin multe săracul, dar rezistă :D.

5. Ce așteptări ai de la #32?

De la #32? Mmm… habar nu am :))). Nu am așteptări. Am planuri :))), dar nu am așteptări. Am învățat the hard way că atunci când ai așteptări prea mari ai și șanse să fii dezamăgit. Dacă ești mai mult genul go with the flow te bucuri mai mult de viață.

6. Cum ţi s-a părut provocarea #30yearschallenge, ai mai repeta experiența?

:))) mi s-a părut destul de grea. Nici nu am reușit să fac toate provocările, ceea ce a fost ușor dezamăgitor pentru mine, poate și pentru cititori. Dar nu am reușit nici cum să mă mobilizez cu anumite chestii. Cred că principalul lucru pe care l-am învățat de la #30yearschallenge a fost că pentru a reuși ceva trebuie să fiu pregătită să fac anumite sacrificii. Și dacă eu nu mă mobilizez, nimeni nu o va face pentru mine. Cât despre repetarea experienței, aș face-o la 40 de ani.

Cam asta e. Au fost grele întrebările Dariei, dar sper că am făcut față cu brio :D. Acum vă las pentru că am de sărbătorit :))). 

Untold 2018

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.