D.I.Y. Floare de material

Zilele astea a fost frig și a nins și, cu toate că mie de-a dreptul îmi place să văd totul alb (de ce nu se poate asta la 20 de grade? :)) ), nu m-am prea deplasat din casă prea mult. Ieri mă plictiseam teribil când am găsit o bucată de stofă mai groasă rămas de la o fustă pe care mi-am făcut-o prin decembrie.

Să nu credeți că e cine știe ce chestie foarte exactă, pentru că încă nu am perfecționat procesul :)), dar am ajuns la concluzia că până la urmă e o chestiune de a încerca și a nu te aștepta la perfecțiune.

Așa că să trecem la procesul efectiv:

Tăiați din material mai multe petale. Mărimea rămâne la latitudinea voastră.

Cu petalele puteți face 2 lucuri:

1. Coaseți mai multe straturi de petale pe o bucată rotundă de material pe care ați tăiat-o în prealabil. Pentru ca floarea să fie mai realistă, puneți cel puțin 3 straturi de petale. După ce ați cusut toate straturile, acoperiți mijlocul florii fie cu o altă bucată rotundă de material, fie cu un nasture. Pe spatele florii puteți coase un ac de siguranță și voila! aveți o broșă unicat făcută cu mânuțele voastre în doar 20 de minute.

2. Faceți petalele puțin mai 3D cosând partea mai mică a petalei, o parte de cealaltă. O să observați cum ajung să aibă o ușoară formă de pâlnie în capătul mai subțire. Faceți acest lucru cu 5-6 petale. Apoi coaseți petalele create unele de altele, în manieră circulară, unite fiind în partea mai subțire. Pentru a oferi un punct de suport acului de siguranță, coaseți apoi floarea formată pe o altă bucată de material, de preferat rotundă. În mijlocul florii puneți un nasture sau o altă bucată de material pentru a masca modul în care au fost prinse unele de alte petalele.

După cum puteți vedea, eu ieri am făcut 3 flori (și m-am împuns în degete de o grămadă de ori :))). O broșă pentru mine, una pentru Alina și o floare pe care am cusut-o pe o căciulă pentru că ce avea căciula pe ea nu-mi plăcea :D.

Nu sunt sigură că am explicat foarte bine  :)). Dacă mai aveți nevoie de informații, nu ezitați să mă întrebați. Iar dacă v-a plăcut ideea mea, spor la făcut flori :P.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.