Chocolate heaven!

Leonidas Chocolate and Coffee

A fost odată ca niciodată o prințesă care iubea ciocolată. Și îi plăcea atât de mult încât ori de câte ori tatăl ei, regele, pleca în călătorie, prințesa nu cerea nimic altceva decât ciocolata specifică ținutului pe care acesta îl vizita. Și așa prințesa a ajuns să încerce multe ciocolate, însă nici una nu o putea declara preferata sa. Într-o zi însă, regele plecă într-o țară foarte îndepărtată, iar de aici s-a întors cu o superbă cutie de ciocolată aurie legată cu fundă albastră. Prințesa a fost fascinată încă de la început și l-a întrebat pe rege de unde venea această minunăție? Atunci regele i-a spus că fiecare bomboană de ciocolată din cutie a fost făcută cu multă dragoste de către meșterul Leonidas, în atelierul său secret și că, dacă este savurată pe de-a-ntregul, fiecare pralină va aduce fericire în sufletul celui ce o mănâncă.

blogu lu andra

Aș putea să vă spun că prințesa a păstrat ciocolata cu sfințenie, dar adevărul este că nici o bomboană de ciocolată nu a fost vreodată făcută pentru a fi păstrată, cu atât mai puțin cele de la Leonidas.

După cum v-ați putut da seama, eu sunt prințesa din poveste și este adevărat că, prin 2005, tatăl meu s-a întors din Belgia cu cea mai bună ciocolată pe care am mâncat-o vreodată. Nu cred că vă puteți închipui cât de greu mi-a fost să o împart :))) sau cât am tras de acea primă cutie ca să mă pot bucura cât mai mult de gustul Dumnezeiesc.

De atunci, au trecut ceva ani, timp în care am avut ocazia să mai primesc de vreo câteva ori cadou frumoasele cutii de la Leonidas și de fiecare dată am păstrat ambalajul cu sfințenie :)). Din fericire, acum nu mai trebuie să aștept să mi le ofere cineva (deși este frumos când se întâmplă), ci mă pot bucura de savoarea pralinelor ori de câte ori vreau să mă răsfăț.

De ce?

Pentru că începând cu decembrie 2015 în Timișoara s-a deschis Leonidas Chocolate and Coffee, un altfel de concept de cafenea, unde gustul pralinelor este desăvârșit, eleganța este la ea acasă, iar cei ce vin o dată se întorc de fiecare dată și devin ambasadori ai brandului.

Mi-a luat ceva timp, dar după toate experiențele noi cu blogul, am zis că trebuie să le scriu și să văd, first hand, ce se ascunde în spatele ciocolatei mele preferate. Așa am ajuns să îl cunosc pe Cosmin, cel care a vrut să aducă ceva nou în Timișoara și a cumpărat franciza Leonidas Chocolate and Coffe din dorința de a crește prestanța orașului nostru.

Discuția noastră a avut loc într-o marți destul de rece, la o ciocolată caldă extraordinară, făcută din fulgi de ciocolată Leonidas și cu un plus de aromă de portocale. Așa am aflat că pralinele mele preferate sunt făcute din 100% unt de cacao, iar acesta este motivul pentru care pur și simplu se topesc în gură. De asemenea, există 80 de sortimente diferite de praline, iar acestea pot fi ambalate în 40 de modele de cutiuțe cadou. Și, credeți-mă, Pralinele Leonidas sunt cadouri cu orice ocazie! exact așa cum spune motto-ul lor.

Eu am avut norocul să încerc 8 sortimente în timpul vizitei mele, pe care mi-a fost foarte greu să le aleg. Între pralinele de sezon, care arată mega cute și sunt super bune, pralinele cu tot felul de lichioruri și pralinele din ciocolată amăruie cu diverse arome, ar fi foarte dificil să spun care mi-a plăcut cel mai mult. Cred că totuși pralina din ciocolată neagră și cu flori de portocal. Este un gust deosebit, pentru cunoscători :D.

Deci, dragii mei timișoreni sau turiști, dacă sunteți chocoholici ca și mine, nu ratați Leonidas Chocolate and Coffee. O găsiți super ușor în Piața Unirii, Mai mult, dați-le like pe Facebook (aici) pentru că ei organizează tot felul de degustări și nu vreți să o ratați pe următoarea (cum am făcut eu din păcate sâmbăta aceasta pentru că am fost plecată :(((). Iar dacă sunteți în căutarea unei cadou perfect, dar nu știți de unde să îl luați, tot ei au soluția pentru voi. Eu una știu de unde cumpăr cadourile de Crăiun :D.

Pupici!

 blogu lu andra

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.