Ceai, ceai, ceai

Iarna asta am băut extraordinar de mult ceai, iar de când am răcit mi s-a acrit de el :)). Ieri am băut 5 căni de ceai, deja nu mai puteam. Dacă îmi mai dădea mami şi seara mi se făcea rău.

Dar să vă spun ce am descoperit eu în materie de ceai iarna aceasta: cel mai bun este ceaiul de busuioc cu chestii (a.k.a. alte plante medicinale) pe care îl face mami la Sălaş. Nu ştiu dacă de vină e apa sau pur şi simplu aroma de busuioc pe care nu o regăsesc în nici un ceai de la Timişoara. Nu e ca şi cum l-aş fi băut în copilărie şi îmi trezeşte amintiri. Doar de anul trecu facem ceai de busuioc, dar e absolut genial. Şi dacă nu l-aţi încercat, acum e momentul.

Super bune sunt şi ceaiurile de la Cărtureşti, alea mici în punguţe negre (în mod normal), care costă între 10 şi vreo 15 lei (nici nu sunt aşa expensive dacă stau să mă gândesc la raportul calitate preţ). Eu am încercat de acolo Anis and Honey (parcă aşa îi zicea) şi ceva Jelly Bears (care chiar are ursuleţi de jeleu în el), iar de fiecare dată am fost super mulţumită de cana mea de ceai. Atât de mulţumită, încât mă gândesc să îmi mai cumpăr un sortiment zilele astea.

Cel mai mult ceai l-am băut însă la birou. Acolo am încercat un soi de ceai negru cu vanilie si scorţişoară absolut genial. Nu mai ţin minte exact firma, dar dacă găsiţi combinaţia, nu o rataţi. Şi cel mai fain e dacă puneţi puţin lapte în cană… english style :)).

Apoi, cei de la Fares au ceai destul de bun, care mie îmi place mai mult decât Liptonul, de exemplu. Iarna asta am încercat 2 ceaiuri de la ei. Primul a fost ceva… mixul anotimpurilor – iarna. E foarte bun, cu un gust de scorţişoară, mere şi ceva portocale, dar cel mai tare se simte scorţişoara (nici nu aş fi crezut că aroma asta poate fi atât de bună în ceai). Apoi, am încercat o specie de ciocolată cu mentă. Acesta nu m-a convins la fel de mult. E ok, dar nu excepţional. Pentru mine a fost mai mult apă chioară :)) (deşi am încercat să pun mai puţină apă :P).

Last, but not least, am cumpărat ceva nou din Lidl, de la Captain Nelson parcă. Ceaiul ales de mine din gama foarte variată a fost de roiboos şi portocale. În el se simţeau foarte tare ambele arome şi e chiar un ceai bun. Eu m-am cam plictisit de el pentru că am băut aproape zilnic, dar la început eram super entuziasmată.

La un moment dat mă gândeam… oare de ce nu se face o cutie de ceai cu arome diferite. Ceva gen… Merci, doar că ceai. Aia chiar ar avea succes. Să deschizi cutia şi să te gândeşti… azi să beau de căpşuni sau negru? Dacă o să apară, să ştiţi că eu, Andra, am avut prima oară ideea şi cineva mi-a furat-o de pe blog :)).

Voi ce fel de ceaiuri preferaţi?

3 thoughts on “Ceai, ceai, ceai

  1. Deea says:

    My fav: Pina Colada si Rose Lips. Amandoua se gasesc la Carturesti 🙂 Daca ajungi vreodata prin Oradea, sa treci neaparat pe la Kokoon, au un meniu intreg numai cu ceaiuri, niciodata nu stiu ce sa aleg si mereu incerc ceva nou si delicios.

  2. Iulia Nanescu says:

    Imi plac foarte mult ceaiurile de la CTS. De la carturesti aa testat unul cu fructe de padure si mi-a placut tare mult si …apoi ceaiul meu preferat: de macese si menta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.