Ce vă enervează la România de azi?

Aceasta era tema emisiunii lui Mihai Gâdea în seara aceasta și m-a pus pe gânduri.

În ultima vreme m-au enervat multe lucruri la România, dar cred că cel mai tare mă deranjează lipsa siguranței în ziua de mâine. Nu știm dacă o să avem unde munci, unde dormi sau ce mânca. Nu știm dacă vom plăti taxe mai mari sau mai mici, dacă vom mai avea doctori care să ne trateze sau profesori care să ne învețe (pe noi sau copiii noștri – după caz). Nu știm sigur cine ne conduce și ce proiect stupid o să mai pună în aplicare „puterea” pentru a ne aduce la sapă de lemn.

Mă stresează lucrul acesta și mă sperie, iar săptămâna trecută am ajuns să urăsc faptul că trăiesc în România, lucru care nu mi s-a mai întâmplat niciodată.

Mă enervează lipsa industriei de stat, a mamuților comunismului care dădeau de lucru la sute de mii de oameni.

Mă enervează monopolul Enel-ului și am E-on Gaz, permis în Țara lui Papură Vodă că doar ce contează că avem legi anti-monopol? Ce contează că electricitate primești doar de la Enel și gaz doar de la E-on? Că Enel nici măcar nu e companie românească? Ce contează că suntem slugile companiilor cărora le cărăm sute de mii de lei pe an, plus a statului român care nu e bun de nimic?

Mă enervează că se închid școli și spitale. Adică… ce rost are să faci din spitale bune, funcționale cât de cât, aziluri de bătrâni? Spitalul din Hațeg este într-o asemenea situație, în condițiile în care oamenii din zona Hațegului probabil mor până ajung la Deva sau Hunedoara sau Petroșani sau Oțelu Roșu, dar important e că bătrânii de la țară, care nu s-ar muta niciodată din casele lor, vor avea un azil, nu? E bine că spitalul din Hațeg se închide, dar la Vulcan s-a făcut telecabină portocalie… deși nu există pârtii de ski omenești.

Mă enervează România pentru că nu mai are nici o speranță. Pentru că o ducem mai rău decât pe vremea lui Ceaușescu (cel puțin așa zice mami că eu eram mică pe atunci :D). Și mă enervează la culme că nu pot face nimic pentru a schimba lucrurile, că noi nu facem nimic pentru a schimba lucrurile.

Cel mai trist e că pentru prima oară în viața mea aș vrea să plec din România.

Pe voi ce vă enervează la România?

One thought on “Ce vă enervează la România de azi?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.