Ce-am pierdut din studenție

Întotdeauna am fost mai mămoasă și mai comodă de felul meu, iar când a venit vremea să merg la facultate, mi s-a părut absurd să renunț la confortul meu de acasă în condițiile în care în Timișoara sunt facultăți foarte bune.

Nu am regretat niciodată alegerea mea pentru că mi-a permis să mă bucur de o grămadă de chestii de care nu aș fi avut parte dacă plecam la facultate pe cine știe unde. Totuși, vineri seară am fost la karaoke în Complex (eveniment săptămânal la cantina Politehnicii) și când am văzut cum socializa Miha cu ceilalți colegi ai ei, cât era de apropiată de ei și cât de atenți erau ei cu ea, am avut așa o strângere de inimă. Pentru că eu am tendința de a fi antisocială și niciodată nu m-a deranjat neapărat singurătatea, dar dacă aș fi stat și eu într-un cămin, aș fi fost obligată într-un fel să socializez și poate ar fi fost mai bine pentru mine.

Știu că e stupid că gândesc așa. Și știu că și dacă ar mai fi să mai aleg odată, tot în Timișoara aș rămâne. Dar nu pot să nu mă gândesc cum ar fi fost dacă, deși probabil felul meu de-a fi și-ar fi spus cuvântul oriunde aș fi locuit și oriunde aș fi făcut faculta… pentru că așa sunt eu și nu am cum să mă schimb.

One thought on “Ce-am pierdut din studenție

  1. raka says:

    Nu stiu exact daca stau chiar asa lucrurile in privinta sociabilitatii tale 😉 La urma urmei, in online faci un prim pas in privinta asta 🙂 Adica da, ne povestesti chestii, dar tot la capitolul socializare se socoteste, chiar daca nu-i fata-n fata 😉 Parerea mea e ca totusi, putin si incet, te schimbi un pic, lucru care nu e neaparat rau 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.