Câmpuri de narcise

Când noi eram mici ai noştri aveau o grădină de care se ocupau. O împărţeau cu mai multe persoane, însă asta nu îi deranja pentru că ei întotdeauna au iubit pământul şi să îl muncească. Bineînţeles că ne duceau şi pe noi acolo, mai la muncă, mai la grătar. Chiar ne distram, deşi noi nu am avut niciodată aceeaşi tragere pentru muncile fizice gen săpat, plivit şi alea alea.

Însă unul dintre vecinii noştri de grădină, un nene mai bătrân, nu cultiva legume şi fructe, cum făceam noi, ci flori. Toată parcela lui era dedicată exclusiv florilor pe care le vindea ulterior în piaţă. De fapt erau doar 2 tipuri de flori: lalele şi narcise. Parcă le văd şi acum, aşezate în rânduri mai drepte decât ceapa lu’ mama Şerica, adevărate câmpuri de narcise şi lalele… cel puţin aşa le vedeam eu, la 1 metru al meu :))).

Cred că atunci au început să îmi placă la nebunie narcisele şi lalelele, narcisele pentru miros. Dacă am narcise lângă mine şi închid ochii, parcă mă văd pe cărare printre flori, în grădina noastră. Iar lalelele pentru culoare. Niciodată nu am mai văzut atât de multe varietăţi de culori cum erau la nenea ăla în grădină.

Acum a venit primăvara şi au apărut primele narcise, cum aş putea să nu îmi amintesc de câmpurile mele cu narcise? 😀

2 thoughts on “Câmpuri de narcise

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.