Călători prin Hunedoara – Parcul Dendrologic din Simeria

blogu lu andra

Nu puțini sunt cei care au trecut grăbiți prin Simeria, mergând spre Deva-Arad-poate afară sau spre inima țării, Sibiu-Brașov-cine mai știe unde. Chiar și eu am trecut de o grămadă de ori prin acest orășel, fiind atentă doar la mașinile de poliție care ar putea să detecteze o valoare prea mare a accelerației.

De data această însă, nu am mai trecut ca vântul, ci am avut o destinație precisă.

Despre Parcul Dendrologic din Simeria auzisem o grămadă de povești, care mai de care mai frumoase, dar până nu a venit Flavius cu hotărârea, Mergem să-l vedem!, nu am avut oportunitatea de a-l vizita.

Parcul este uriaș, întins pe câteva zeci de hectare, cu peste 2000 de specii de plante. Noi l-am vizitat pe o vreme nu prea prietenoasă, dar tot ne-a plăcut la nebunie. Din păcate, așa cum se întâmplă cu multe locuri frumoase din țara noastră, parcul este abia în curs de amenajare. Adică un domn, foarte drăguț, pensionar de CFR și paznic (știu să vă spun totul despre el, atât de multe ne-a povestit :)))), a început să se ocupe mai mult de parc utilizând fondurile limitate de care dispune.

După cum spuneam, parcul este imens. Ți-ar trebui o zi întreagă să îl vezi tot, asta dacă nu te rătăcești pe parcurs :))). Și credeți-mă, ai cum să te rătăcești. Sunt o grămadă de cărări și cărărui. Dai peste lacuri drăguțe și broscuțe. Sunt poduri frumoase și zeci de magnolii (când am ajuns noi erau cam pe ducă florile :(). Și totul este verde, verde, o nebunie de verde!

În condițiile astea, nu cred că vă surprinde că toată lumea din zonă vine aici să facă poze, fie că sunt ele de absolvire a clasei a XII-a, fie că sunt de nuntă sau trash the dress.

Cam asta ar fi ce aveam de spus. Sper că veți profita de această duminică frumoasă pentru o excursie micuță și că poveștile mele vă vor trimite spre un loc minunat. Eu încă nu știu ce o să fac azi, dar sigur nu stau în casă.

Pupici!

blogu lu andra

blogu lu andra

blogu lu andra

blogu lu andra

blogu lu andra

blogu lu andra

blogu lu andra

blogu lu andra

blogu lu andra

blogu lu andra

blogu lu andra

blogu lu andra

blogu lu andra

One thought on “Călători prin Hunedoara – Parcul Dendrologic din Simeria

  1. mihaela pojogu says:

    Sunt foarte multe gradini botanice, parcuri deosebite, pe langa asta dispunem de multe spatii care nu sunt puse in valoare, iar ritmul cu care se deterioreaza si omul are o contributie mare devine tot mai alert.
    xox

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.