Barcelona: o experienta culinara

Barcelona

Nu sunt eu expert in domeniul culinar, dar ador mancarea. Mai ales mancarea buna. Iar in Barcelona mancarea este extraordinara! Doar ultima masa, o salata catalana, nu m-a impresionat. In rest, totul a fost above and beyond amazing. Asa ca m-am hotarat sa va spun in amanunt ce am mancat si de unde. Pentru ca, nu se stie cand ajungeti in Barcelona si vreau sa aveti unde sa mancati. Doamne fereste sa faceti foamea :))).

Barcelona

Uevos Rancheros la Petitbo

Am ajuns in Barcelona dimineata devreme si eram extrem de flamande. Petitbo ne-a fost recomandat de catre tipul foarte simpatic de la receptie, asa ca am mers direct acolo. Am studiat atent meniul si am hotarat sa aleg ceva consistent pentru ca imi era foarte foame.

Uevos Ranchero sunau extrem de bine: lipie, oua, verdeturi, sos, fasole boabe, porumb, ce puteam cere mai mult? A, da… Coca Cola on the side.

Mancarea a fost extrem de buna. Au avut nevoie de putin mai multa sare, erau usor picante si m-a disperat la culme patrunjelul, dar a fost singura data cand am avut aceasta problema in Barcelona. Din fericire, pentru mancarurile lor specifice, spaniolii prefera alte condimente si verdeturi :D.

Tapas la Tapas Guell

Intotdeauna am trait cu impresia ca tapas e un singur fel de mancare, specific americii de sud si Spaniei. Dupa calatoria in Barcelona mi-am dat seama ca nu e chiar asa. Tapas sunt, mai degraba, aperitive. Cel putin asta am inteles eu :)). Cum? Pai duminica la pranz am mers la Tapas Guell sa mancam. Aveam nevoie sa ne incarcam si telefoanele, alea alea, micutul local era destul de aproape. Deci am mers la ghici.

A comandat Estela pentru noi, ea fiind familiarizata cu Barcelona si mancarea spaniola. Ce a comandat? Ceva placinta de cartofi cu ou, ceva cartofi la cuptor cu un sos super picant si un sos de usturoi, ceva carne de vita, taiata ca pentru tocanita, dar mai buna si, preferatele mele, ceva bulete de branza cu jambon. Foarte bun totul!

Barcelona

Un snack la miezul noptii La Pepita

Doamne… duminica am mancat extrem de tarziu. Dar Estela isi dorea foarte mult sa mergem La Pepita, un local pe care il vizitase cu ceva timp in urma. Desi nu parea cine stie ce de afara, La Pepita era extrem de solicitat in seara aceea. Noi am asteptat jumatate de ora in La Cava, unde am savurat o sangria destul de buna, dupa care am primit o masa.

Cum eram cu expertul, am lasat-o tot pe Estela sa comande. Rezultatul a fost un deliciu extrem. Am mancat chestii pe care nu credeam ca o sa le mananc vreodata si au fost out of this world. O nebunie.

Barcelona

Sa vi le spun in detaliu:

  • biban marinat, cu baby spanac, capsuni, busuioc si ceva ardei – daca ar face si mami pestele asa, as manca mai des
  • piept de rata, ceva de la salata, gen inima, cotorul, cum sa ii spun oare??? crema de morcovi, fenicul, portocale si shiso (care habar nu am ce e) – super buna
  • calamari prajiti ”a la andaluza” cu ceva maioneza – preferatii mei, foarte, foarte diferiti de tot ceea ce am gasit pe piata din Timisoara
  • caracatita prajita cu ceva sos verde, piure de cartofi și pastaile de la mazarea verde, facute cumva betisoare – aici am fost cea mai socata ca mi-a placut. Cand am mai mancat eu caracatita? Si daca ar fi incercat macar cineva sa imi dea sa mananc pastaile de la mazarea verde cred ca ii dadeam cu ele in cap.
  • ceva mancare specifica peruana, care nu mai stiu cum se numeste, dar care nu mi-a placut deloc pentru ca avea peste crud. Totusi, se pare ca nici nu era buna, pentru ca nu i-a placut nici Estelei :D.
  • ceva crema andaluza ca si desert, care avea gust destul de asemanator cu cel al cremei de zahar ars, dar era mai buna :)))
  • desertul din partea casei a fost ceva mousse de ciocolata, care nu arata extraordinar, dar avea un gust genial!

Mic dejul la The Hole

The Hole era fix langa cazarea noastra si prima oara am mancat la ei granola. Stiu… ciudat pentru mine. Adica… unde e carnea in granola? Dar era devreme si imi era somn, nu gandeam limpede :))). Culmea, a fost cea mai buna granola ever. Daca mi-ar face cineva un mic dejun asa in fiecare dimineata, as renunta complet la carne.

Barcelona

Ce continea? Fructe, iaurt, ceva cereale, all things good. Si pe langa… ceai negru cu lapte. Ce as putea cere mai mult?

Si pentru ca ne-a placut atat de mult, evident ca am revenit si in dimineata urmatoare. Doar ca, de data aceasta, voiam sa incerc si altceva. Asa ca am ales un sandwich cu chorrizo si un suc natural absolut delicios.

Barcelona

Pranz in Placa de la Boqueria

Mai puteti? Sper ca ati mancat ceva intre timp :))). Pentru ca mai am cate ceva sa va arat.

Luni la pranz am mancat, pentru prima data in viata mea, paella cu fructe de mare. Avea creveti, avea scoici, avea calamari si caracatita. Scoicile le-am evitat strategic. Inca nu eram pregatita pentru asa ceva… in nici un caz. Am mancat mai mult orez, calamari si caracatita, care chiar mi-au placut mult de tot. Si am incercat crevetii, desi nu eram fan. Nici acum nu sunt, dar trebuia sa ii incerc. Once in a lifetime.

Barcelona

Ziceti voi ca nu arata absolut genial…

Nu as stii sa va spun cum se numeste localul unde am mancat, dar, in momentul in care ajungeti in Placa de la Boqueria, tot ce trebuie sa faceti este sa alegeti un local. Alegeti in functie de miros. Nu aveti cum sa dati gres.

Iar dupa pranz, puteti alege desertul tot de aici. A fost greu sa decid pentru ca erau o gramada de chestii faine acolo, mai ales sucuri. Dar, pana la urma, am mers pe ”figarui” de capsuni glazurate cu ciocolata alba si ciocolata neagra si putin cocos pe deasupra (cele de la inceput, da!). Au fost cele mai bune ever!

Barcelona

Cina italiana la Giani

Sa stiti ca, in ciuda lucrurilor pe care le scriu aici, nu m-am intors din Barcelona cu 10 kg in plus :))). Nu as fi avut cum oricat de mult as fi mancat pentru ca am mers enorm de mult pe jos. Am facut kilometri intregi in fiecare zi. Deci trebuia sa mancam bine. Era absolut obligatoriu.

Luni seara am mancat tot aproape de cazarea noastra, la Giani, un restaurant italian. Eu voiam clar ceva cunoscut, deci am ales pizza. Dar in aceasta calatorie, am impartit toate mancarurile, asa ca am gustat si din salata cu branza de capra coapta comandata de ani si din carnea de vita cu salta comandata de Estela. Si daca ma asteptam ca pizza sa imi placa la nebunie, am fost extrem de socata sa descopar cat de delicioasa era friptura medium rare comandata de Estela. In ceea ce priveste branza de capra coapta, nu e chiar genul meu de chestie.

Barcelona

Desertul nu putea lipsi si a venit sub forma de pana cotta. Foarte diferit de toate pana cottele pe care le-am mancat pana acum, mi-a placut la nebunie. Iar pentru digestie, am primit niste limoncello din partea casei, pe care l-am baut ca pe un shot, spre oroarea Estelei :)))).

Barcelona

Ultimul pranz, nu m-a impresionat, deci nu i-am mai facut nici poze. Nu merita efortul. Dar, in rest, mancarea a fost divina. Nu puteam cere nimic mai mult. Si abia astept sa revin in Barcelona pentru alte mancaruri minunate si pentru a descoperi alte locuri extraordinare.

Daca nu ati citit impresiile mele despre oras, le puteti descoperi aici (primele impresii) si aici (o analiza mai detaliata) :))). Daca ati rezistat pana acum, sigur va este foame, asa ca va urez Pofta buna! Si am plecat la frigider :))).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Fii primul care citește fiecare articol
În 10 ani de blogging am învățat 10 lecții prețioase care sigur te vor inspira.
Descoperă-le în primul meu ebook!
În 10 ani de blogging am învățat 10 lecții prețioase care sigur te vor inspira.
Descoperă-le în primul meu ebook!