Bărbați și alte catastrofe

– Kerstin Gier – 

Aceasta este prima carte a nemțoaicei, dar ultima pe care eu am citit-o, însă nu pot spune că mi-a plăcut mai puțin decât celelalte două pe care le-am citit.

Adevărul e că pe măsură ce o citeam nu puteam decât să mă bucur de faptul că autoarea, încă de la început, dădea dovadă de umor și de un stil atât de lejer și de atractiv, până la urmă.

Bărbați și alte catastrofe spune povestea lui Judith, o tânără, eternă studentă, care își caută rostul în viață și pe bărbatul visurilor ei. În jurul lui Judith însă apar și alte povești, ea fiind martoră la reușitele și eșecurile prietenelor sale, dar și a membrilor familiei.

Mai mult decât orice altceva, povestea este una a relațiilor, dintre femei și bărbați mai ales. Și nu pot spune că nu m-am regăsit într-o oarecare măsură în Judith. Adică în modul în care ea relaționa cu ceilalți. De fapt, cred că orice femeie a fost, la un moment dat, nemulțumită de alegerea prietenei sale, s-a aflat cu ea în competiție sau i-a fost alături la greu.

În concluzie, deși cartea se numește Bărbați și alte catastrofe, este o carte destinată în principal femeilor. Și dacă o citiți și nu vă place, puteți să vă lăsați și de blogu’ meu că nu mă supăr :)).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.