Avengers Endgame

avengers endgame

Am așteptat Avengers: Endgame cu sufletul la gură încă din momentul în care s-a terminat Infinity War. Eram sigură că povestea nu are cum să se termine așa. Cumva, eroii Marvel trebuiau să revină. Totuși, nu m-am așteptat nici un moment la tot ceea ce s-a întâmplat în Endgame. În capul meu acțiunea trebuia să se desfășoare cu totul altfel. Voi încerca să vă explic ce m-a surprins fără prea multe spoilere (later edit: asta nu m-a ținut mult :)))). Deși sunt destul de sigură că cei mai mulți dintre voi, fanii adevărați adică, au văzut deja filmul.

Înainte de poveste aș vrea să îmi acordați un scurt moment pentru a le mulțumi celor de la Cinema City din Shopping City Timișoara pentru invitația la avanpremieră. A fost un super cadou de Iepuraș. Sunteți cei mai tari!

Acum, să trecem la treabă :D.

Povestea

Tony Stark plutește în spațiu alături de Nebula și este pe moarte. Captain America și Black Widow încearcă să găsească un plan de atac și socotesc victimele. Un șobolan se plimbă printr-un depozit și schimbă jocul. Iar în tot acest timp Thanos se relaxează în grădină. 

Cred ca este cel mai prost rezumat pe care l-am făcut vreodată unui film :))). Hai mai bine să vă arăt trailerul și discutăm după :D.

Avengers: Endgame comments by Andra

De unde să încep?

Filmul este mult mai mult decat m-aș fi așteptat. Este mult mai bine scris decât credeam că va fi. Povestea este mult mai complexă. Și acum voi trece la spoilere pentru că nu se poate altfel. Adio promisiuni!

Dacă nu ați văzut filmul încă, nu mai citiți. Plecați de la calculator și mergeți direct în cinema :)))).

Acum, să ridice mâna cine se aștepta ca acțiunea să se petreacă după 5 ani de la finalul lui Infinity War. Să ridice mâna cine se aștepta ca eroii să îl căsăpească pe Thanos fix la începutul filmului. Să ridice mâna cine credea că Tony Stark va avea cea mai cute fetiță de pe lume. Și să sară în picioare cine credea că îl va vedea VREODATĂ pe Thor gras :))). Acesta a fost cel mai funny twist ever. Oare Chris Hemsworth chiar s-a îngrășat în halul acela pentru film? Sper că nu :))). Sper că purta ceva specie de costum nush… Pentru că un Chris Hemsworth gras este clar ceva dintr-un alt Univers :))).

Mi-a plăcut la nebunie nelipsitul umor Marvel. Oamenii ăștia știu să scrie replici amuzante și știu să construiască umor de situație. Bine, cel mai tare a fost Thor cel gras. Nu aveai cum să nu râzi la fiecare dintre replicile lui.

Mi-a plăcut extrem de mult faptul că au gândit filmul ca pe o plimbare down memory lane. Faptul că au revenit în filmele din trecut și l-au readus inclusiv pe Stan Lee mi s-a părut lovitura de geniu. Cred că nimic din ce ar fi putut face nu ar fi avut un impact la fel de mare.

Când vine vorba despre surprize ușor negative trebuie sa o aduc în discuție pe Captain Marvel. Având în vedere cât tam tam s-a făcut despre ea, cât au lăudat-o și cum au prezentat-o ca fiind cel mai cel erou din Universul Marvel. Și când a venit momentul adevărului, ce a făcut de fapt? A găsit o navă în spațiu. I-a dat câțiva pumni lui Thanos. S-a tuns și a zburat de colo colo. A mai pozat puțin pentru tabloul feminist alături de câteva colege (sper că Marvel va trece peste faza asta în curând) și sănătate la neamuri. Pe bune? Dupa toată reclama, ATÂT???? ATÂT????

Bine, mie nu îmi plăcea de ea oricum, deci nu i-am dus dorul. Dar, obiectiv privind lucrurile, trebuie să îmi dați dreptate. În filmul acesta Captain Marvel a fost un fel de furtună într-un pahar cu apă.

Să revenim la ceea ce mi-a placut. Mi s-a părut extrem de potrivit faptul că accentul a picat pe răzbunătorii originali. Cumva, s-a închis cercul. Acțiunea a revenit în mâinile lui Iron Man, a lui Captain America, a lui Hulk, a lui Thor, a lui Black Widow și a lui Hawk Eye. Ei nu mai erau ca la început, dar au reușit să răzbune lumea pentru o ultimă dată și să pună toate lucrurile pe făgașul normal.

Mi-a plăcut foarte mult de Hulk. Să îi spun noul Hulk? Mi s-a părut un twist foarte fain pe care l-au dat acestui personaj și un mesaj frumos pentru spectatori. Toți avem lumină și întuneric în noi. Trebuie doar să ne acceptăm așa cum suntem, să nu mai ascundem partea neplăcută sub covor și să încercăm sa fim cea mai bună versiune a noastră. Așa toată lumea ar fi mai bună.

Mi s-a părut super fain că Ant Man a fost cel ce a venit cu ideea salvatoare. Ce am înțeles eu de aici? Că uneori cel mai mic element poate face diferența. Cred că l-am subapreciat groaznic pe acest Ant Man și sper să îl revăd pe marile ecrane cât de curând.

Acum să trecem la chestii mai tehnice. Din punct de vedere vizual trebuie să știți că Avengers: Endgame a fost filmat cu camere Imax și acest lucru s-a văzut. Uneori chiar mă simțeam în mijlocul acțiunii. Nici un film nu a avut parte de o imagine atât de clară, iar efectele speciale sunt de-a dreptul WOW. Deși, acțiunea este atât de faină și răsturnările de situație apar atât de des încât Avengers: Endgame te-ar ține cu sufletul la gură și fără toate efectele speciale.

Finalul a arătat clar că acesta este sfârșitul unei epoci și au încheiat-o într-un mare stil. Iron Man și Chris Evans ca și Captain America părăsesc pentru totdeauna Universul Marvel și, trebuie să recunosc, îmi vor lipsi. Au trecut 10 ani de la primul film din această serie (primul Iron Man, ca să fiu mai exactă) și mi se pare că am crescut cu acești eroi. Viitorul sună bine în lumea Marvel, nu neg acest lucru, dar tot îmi va fi dor de eroii mei preferați.

Mai vreau doar să vă spun replica mea preferată din film și să vă întreb dacă vă dați seama cine și despre cine vorbește:

Is this him?

Yeah!

How?

It was either him or a tree. 

Și trebuie să adaug și replica preferată a lui Flavius:

Love you 3000 pentru ca atât de mult iubesc această serie… și pe Flavius :D.

Acestea fiind spuse…

… nota mea pentru Avengers: Endgame este, evident, 10 cu toate felicitările posibile.

avengers

Nu mai stați pe gânduri și mergeți la cinema. Dacă vă apucați de un binge watching, anunțați-mă cum merge treaba. Mă bate și pe mine gândul. Dar mai mult iau în considerare să mergem să îl vedem și în 4DX. Stiați că au băgat efecte speciale în sălile 4DX pentru anumite personaje? Da, atât de tare este filmul.

Despre încasările record nu cred că mai are rost sa vă spun, nu?

Mai bine ramânem la vizionare placută și to be continued…

Cine mai e curios ce se mai pregătește în Universul Marvel?

Untold 2018

2 thoughts on “Avengers Endgame

 1. Ivo says:

  Referitor la Captain Marvel si cei cativa pumni dati, trebuie mentionat faptul ca ea a fost lovita de Thanos cu piatra puterii, deci e normal sa-i ia ceva timp ca sa-si revina, desi la primul cap in figura nici nu a clintit. Altfel, ea se „ocupa de problemele” de nivel cosmic… Dupa cum spune si la inceputul filmului, nu toate planetele au o echipa de Avengers… Scenaristic vorbind a fost introdusa fix cand trebuia. S-a vazut ca este un personaj foarte puternic, dar nu putea sa „fure” atentia, din moment ce principalii protagonisti au fost cei 3, respectiv cei 6.
  Iar replica de mai sus este intre Gamora si Nebula 🙂

  • Andra Costa says:

   Ivo, ai dreptate. Dar, in apararea mea, am spus de ft, extrem de multe ori ca mie nu imi place de ea. Sunt asa de subiectiva :))). Totusi, trebuie sa recunosc ca ai dreptate. Nu avea cum sa fure ea the spotlight. Daaaaaa. Replica aia e 😀
   Tie ti-a placut filmul?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.