Anotimpurile lui Vivaldi la Palatul Baroc – review

Astăzi, la ora 18:30, m-am înființat frumușel la Muzeul de Artă pentru concertul de vioară al Art Kammerorchester Timișoara. Urma să se cânte Vivaldi, concertul în La minor și Anotimpurile. La început am crezut că nu va fi cine știe ce lume, dar încet încet, Sala Barocă a început să se umple, scaunele au devenit insuficiente, la fel și spațiul de pe margine. Ușa a devenit inaccesibilă, iar la un moment dat erau o grămadă de oameni și la balcon.

La ora 19 fix, cu o precizie de ceas elvețian, concertul a început. Moderator a fost Cristian Rudic, o persoană cu adevărat deosebită care a știut să întețină atmosfera pe parcursul întregului spectacol.

Evenimentul a debutat cu Concertul în La minor al lui Vivaldi, moment în care soliștii Corina Murgu și Ovidiu Rusu au fost în centrul atenției. A urmat cea mai cunoscută operă a lui Vivaldi, Anotimpurile.

Pe întreg parcursul evenimentului, spectatorii, de la mic la mare, au căzut pradă magiei muzicii. Nimeni nu a mișcat, nici un zgomot nu a deranjat atmosfera, doar sunetul viorilor, în perfectă armonie, a umplut încăperea.

La final, întreaga sală s-a ridicat în picioare pentru a aplauda reprezentația extraordinară.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.