10 filme de Oscar

M-am tot gândit despre ce să scriu azi. Şi cum nu am o poveste de dragoste de spus în cinstea dragobetelui, am zis să vă amintesc câte ceva despre fimele de Oscar.

Nu o să încep cu 1954 şi 20.000 de leghe sub mări, ci o să mă rezum la ultimii 10 ani.

Câştigătorul din 2012 a fost, după cum bine vă amintiţi, The artist. Eu una nu l-am văzut, în primul rând pentru că e film mut, deci nu-mi pot da cu părerea despre el.

În 2011, a câştigat King’s speach, care chiar mi-a plăcut super mult. Toţi actorii s-au potrivit la fix şi încă mă întreb cum a reuşit eroul, al cărui nume îmi scapă momentan, să fie atât de convingător în rolul lui de bâlbâit.

Anul 2010, cu al său The hurt locker a fost o dezamăgire pentru mine. Eram sigură că o să câştige Avatar. Nici prin cap nu mi-a trecut că nu o să fie aşa. Şi după ce am adormit în primele 10 minute de Hurt locker, am preferat nici să nu mă mai gândesc la subiectul ăsta.

De 2009 nu mai ţin minte multe, însă îmi amintesc cu drag câştigătorul din acel an, Slumdog millionaire. Cred că nu o să uit niciodată scena în care ăla mic cade în WC şi dup-aia, plin de… înţelegeţi voi ce :))… fuge să îi semneze vedeta lu’ peşte poza :))) =)).

No country for old men al lui 2008 nu l-am văzut nici până în zi de azi, dar chiar nu cred că ar fi fost genul meu. Mai ales că Havier Barden arăta absolut înfiorător :)).

Nici The departed din 2007 nu l-am văzut, deci nu îmi pot da cu părerea.

Şi pe măsură ce ne îndepărtăm în timp, ajungem la 2006 şi la Crash. (???)

Aşa dau şi eu la un film pe care l-am văzut: Million dollar baby, chiar dacă nu în 2005 când a şi câştigat Oscarul :D. Despre el, ce pot să spun? Nu mi-a plăcut în mod special pentru că a fost un film destul de brutal, cel puţin pentru mine ca fată.

Despre câştigătorul din 2004 nu trebuie să spun prea multe. Titlu ajunge pentru că e unu film extra-super cunoscut: The lord of the rings: The return of the King.

Şi aşa ajungem la ultimul de pe lista mea de 10 filme de Oscar: Chicago, premiat în 2003. E un altul pe care nu l-am văzut, deci spuneţi-mi voi: merită?

În ceea ce priveşte gala din seara acesta… eu am văzut doar Life of Pi şi mi-a plăcut super mult. Acum mă uit la Beasts of the Southern Wild pe ProCinema, dar nu m-a impresionat până acum în mod special (deşi fetiţa e o dulcică) şi chiar nu cred că o să câştige. Dacă ar fi să pun la pariuri… banii mei ar merge pe Lincoln.

Care sunt previuziunile sau preferaţii voştri?

3 thoughts on “10 filme de Oscar

  1. vienela says:

    Baiatul meu a fost atat de dragut intr-o seara, incat mi-a pregatit filmul Life of Pi. Din pacate, am adormit inainte de a vedea macar cateva secunde din el. Acum va trebui sa il rog iar, pentru ca imi doresc mult sa il vad… :))

  2. Iulia Nanescu says:

    Bun…. Eu as fi pus toti banii pe Lincoln, dar stiam ca va lua Argo. Nu a fost o surprindere pentru mine din moment ce Argo a luat si premiul BAFTA pentru cel mai bun film si premiul criticilor americani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.