Youth

Nu aș putea să vă spun exact de ce am mers să văd filmul acesta. Probabil pentru că era la Ambasada, promovat de Pelicula Culturală, iar ultimul film pe care l-am văzut în aceste condiții mi-a plăcut.

Filmul m-a făcut în primul rând să râd… tare… la fiecare 2 minute. Michael Caine și Harvey Keitel joacă absolut genial. Mădălina Ghenea nu doar că joacă bine, dar și arată superb. Însă am rămas și cu o grămadă de întrebări:

– de ce s-a sinucis Mick la final?

– ce era cu soția lui Fred?

– ce era cu Miss Universe de arăta în halul ăla?

– ce era cu ăia doi de nu vorbeau și după au făcut fără nici un stres sex zbierător în pădure?

– de ce exista în acea stațiune elvețiană o prostituată?

– de ce au băgat două babe creapy spre finalul filmului?

– care era de fapt analogia dintre titlu și acțiune? Pentru că ei își aminteau de tinerețea lor, dar foarte fraagmentat și mie mi se pare că mai mult s-a pus accent pe prezent (adică bătrânețe) decât pe trecut.

Acum când am pus negru pe alb atâtea întrebări, probabil vă întrebați cu ce am rămas din filmul ăsta :))). Pai… cu râsul! Dialogurile sunt extrem de spumoase. Replicile, mai ales între Mick și Fred, sunt geniale.

Însă nu este un film pentru copii în nici un caz. Adică… dacă nu aveți o problemă cu nuditatea… vă puteți lăsa copiii să se uite. Dar nu știu cine și-ar lăsa bucuros fetița sau băiețelul să vadă organe genitale în toată splendoarea lor :D.

În rest, e un film artistic. Are scene artistice. E foarte fain filmat, din punctul acesta de vedere. Dar nu e genul relaxant de duminică. Totuși, vă recomand să îl vedeți. Poate îmi explicați și mie unele chestii :))).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.