Woman in gold

Woman in gold

Dupa ce m-am chinuit atat de mult cu provocarile si sintetizarea lor, a venit momentul sa ma relaxez putin. Asa ca am hotarat sa scriu o mica recenzie pentru unul dintre cele mai faine filme ce le-am vazut in ultima vreme. Nu este la cinema, dar merita cautat si vizionat pentru ca Woman in gold se bazeaza pe o poveste adevarata, iar Helen Mirren si Ryan Reynolds fac o echipa de zile mari.

lace bridesmaid dresses

Povestea

Dupa cum spuneam, filmul se bazeaza pe povestea adevarata a Mariei Altman, care la 80 de ani decide sa infrunte guvernul austriac pentru a recupera una dintre cele mai de pret comori ale copilariei sale. Provenind dintr-o familie evreiasca instarita ce traia in Viena celui de-al doilea razboi mondial, Maria a asistat neputincioasa la furtul de catre nazisti a tuturor operelor de arta ce impodobeau peretii casei sale. Printre acestea se numara si Mona Lisa Austriei, tabloul intitulat Woman in gold, a pictorului Gustav Klimt.

Woman in gold comments by Andra

Daca mi-am dat seama de ceva in urma vizionarii acestui film este ca trebuie sa ma mai culturalizez intr-ale picturii. Prima oara cand au inceput sa vorbeasca despre Klimt mi se parea ca este ceva pictor obscur. Va dati seama cat am fost de surprinsa de importanta lui pentru lumea artistica, in general si pentru Austria, in special. Dar acesta este farmecul filmelor, uneori iti deschid ochii spre lucruri absolut extraordinare.

Woman in gold este si o lectie de istorie, ce are rolul de ne reaminti cat de cruda poate fi rasa umana. Pentru ca timpul trece si noi avem memoria scurta, dar de-a lungul secolelor foarte multi oameni au avut de suferit din cauza ambitiilor altora. Iar repararea raului facut, chiar daca vine dupa 10, 20, 30 sau 100 de ani, trebuie sarbatorita de fiecare data.

Helen Miren joaca absolut exemplar rolul Mariei Altman. Nici nu ma asteptam la altceva din partea ei. Iar parteneriatul cu Ryan Reynolds duce la crearea unor replici prea amuzante. Nu cred ca puteau alege mai bine eroii acestui film.

M-am bucurat sa descopar ca s-a facut dreptate in cazul Mariei Altman. In prezent, tabloul Woman in gold si-a regasit identitatea si este expus in Neue Galerie din New York sub numele ce i se cuvine: Portretul Adelei Bloch-Bauer. Iar in momentul in care voi ajunge acolo, sigur il voi vizita :D.

Daca decideti sa vizionati acest film veti avea parte de hohote de ras, cateva lacrimi, multa arta, o plimbare prin Viena, Helen Mirren being really bad-ass si Ryan Reynolds cute as ever. Ce ati putea cere mai mult?

Andra rates it 10.

Pupici si vizionare placuta!

P.S. Pentru mai multe recenzii de film, nu ezitati sa accesati categoria movies.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.