A fost dezvaluit secretul berarului: Timisoreana Nepasteurizata

Timisoreana Nepasteurizata

Acum doi ani am intrat pentru prima data in fascinanta lume Timisoreana. In urma vizitei organizate cu ocazia Zilei Portilor Deschise am scris acest articol si, cu toate ca nu sunt mare bautoare de bere, am ramas un fan al acestui brand de referinta pentru orasul nostru. Deci nu aveam cum sa ratez lansarea unui nou produs, venit pe piata sa revolutioneze conceptiile iubitorilor de bere. Astazi, intr-un cadru intim, secretul maestrilor berari a fost dezvaluit, iar Timisoreana Nepasteurizata si-a inceput calatoria spre mesele tuturor romanilor.

Timisoreana Nepasteurizata

Photo credits

Premiere la Timisoara de-a lungul timpului

In lungii ani ai existentei sale, orasul nostru a excelat in numeroase domenii. Timisoara a fost primul oras cu iluminare stradala din Europa si tot aici si-a facut debutul in istorie primul tramvai tras de cai. Desi acum lasa de dorit la acest capitol, tot Timisoara a avut parte si de primul canal navigabil din Romania. Iar la capitolul tehnologie, stam chiar mai bine, pentru ca aici se gaseste cea mai veche zona industriala de pe teritoriul actual al tarii, a aparut primul sistem de alimentare cu apa si, bineinteles, a fost deschisa prima fabrica de bere din Romania.

Despre unele dintre aceste premiere stiam, despre altele am aflat abia astazi. Dar cel mai tare m-a surprins faptul ca in cadrul fabricii de bere a fost dezvoltat un sistem de racire care asigura chiar si timisorenilor gheata tot timpul anului. Acest sistem a functionat de la deschiderea fabricii, in 1716, pana in 1921, adica peste 200 de ani. Mai mult, a fost un soc pentru mine sa descopar ca motivul pentru care a fost inventata berea era ca trupele printului de Savoya aveau nevoie de o bautura care sa poata fi consumata in siguranta in conditiile in care apa nu era potabila in mlastinoasa cetate timisoreana. Ameteala era ok, dizenteria nu, deci locuitorii au fost suficient de motivati cat  sa inventeze o noua licoare miraculoasa :))).

Timisoreana Nepasteurizata

Photo credits

Timisoreana Nepasteurizata

Berea Timisoreana este cea mai iubita din Romania. Nu o spun eu, o spun  studiile de piata. Si daca nu o vedeti comandata la terase nu faceti greseala sa presupuneti ca nu o cumpara nimeni. Pentru ca 2 din 3 beri cumparate se beau acasa. Si de cele mai multe ori acestea sunt Timisoreana.

Insa a fi lider de piata presupune si responsabilitati, nu doar avantaje. Iar una dintre aceasta este aceea de a crea produse din ce in ce mai bune pentru satisfacerea clientilor. Astfel, dupa 10 ani de incercari si munca asidua, maestrii berari au reusit sa creeze Timisoreana Nepasteurizata, numai buna pentru a fi vanduta in toata tara.

Daca pana astazi berea nepasteurizata avea un termen de valabilitate de 48 de ore, noua Timisoreana poate fi consumata pana la maxim 6 luni de la data producerii. Acest lucru este posibil deoarece pasteurizarea a fost inlocuita cu un proces extrem de complicat de micro filtrare care permite pastrarea gustului berii exact cum este savurata de maestrii berari.

Impresii

Dupa cum am spus, eu sunt departe de publicul tinta pentru noua Timisoreana Nepasteurizata. Adica aceasta este o bere pentru un public putin mai educat in ceea ce priveste berea, cu anumite pretentii de la ceea ce beau. Insa acest lucru nu m-a impiedicat sa savurez noua #TimiNepa. Si trebuie sa recunosc: am fost profund impresionata de gust si de paharul special conceput pentru consumarea acestei bauturi. Nu mi-a venit sa cred ca cineva a stat sa proiecteze un pahar care sa contribuie la eliberarea treptata a dioxidului de carbon din bere, astfel incat sa te bucuri de prospetime de la buza pana la fundul paharului.

Si pentru ca nu trebuie sa ma credeti pe mine pe cuvant, o sa va invit sa va convingeti. Cel mai simplu mod? Vizitati Curtea Berarilor la Fabrica si cereti o Timisoreana Nepasteurizata. Iar dupa ce va primiti paharul, nu va grabiti, ci savurati. Pentru ca aceasta bere se bea in tihna.

Enjoy si spuneti-mi cum vi s-a parut!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.