Thor: The Dark World

Cred că acesta e unul dintre puţinele filme la care mi-a plăcut mai mult continuarea decât originalul. Şi spun asta în condiţiile în care, pentru a mă pregăti pentru noul Thor, am revăzut primul film din serie şi The Avengers. De ce? Pentru că în Iron Man 3 se făcea la un moment dat referire la ce se întâmplase în The Avengers şi eu habar nu aveam ce vorbesc ăia acolo, ceea ce mi-a provocat ceva stres până m-am lămurit. Deci sub nici o formă nu vroiam să mai păţesc aşa ceva.

De ce mi-a plăcut mai mult noul Thor?

În primul rând datorită decorurilor. O mare parte a acţiunii filmului se petrece pe Asgard sau pe alte lumi, ceea ce a constituit o schimbare extraordinară faţă de deşerturile din primul film.

În al doilea rând, acţiunea mi s-a părut mult mai complexă cumva. Cu povestea din trecut şi toate răsturnările de situaţie, m-a prins de la primul la ultimul cadru.

Mi-a plăcut şi că s-a păstrat umorul caracteristic. Adică, fără să fie o comedie propriu-zisă, Thor are o grămadă de faze super funny. Darcy (asistenta lui Jane) e criminală, iar despre Loki nu are rost să vorbim. După Khan (tipul din Star Trek: Into darkness) e personajul meu negativ preferat. Are aşa un farmec aparte, cum e el palid, sarcastic şi frustrat :))). Şi elfii întunericului mi s-au părut super reuşiţi.

Totuşi, trebuie să vă spun că nu mi-a plăcut deloc sfârşitul lăsat aşa în coadă de peşte. Ce s-a întâmplat cu Odin? Dacă mă poate lămuri cineva, aştept comentariul său :))).

Trebuia să vă spun totuşi ceva şi despre poveste,nu? 😀

Thor îşi vedea liniştit de aducerea păcii în cele 9 regate, în timp ce Jane încerca să îşi vadă de viaţa ei când dă peste Aetherul elfilor întunericului (un fel de lichid malefic :D). Pentru că ea dispare într-o altă dimensiune pentru vreo 5 ore, Thor vine pe pământ şi, când Jane reapare, o duce cu el pe Asgard şi acolo descoperă că e infectată (cum ar veni :))). Dar regele elfilor, Malakit, îşi vroia arma înapoi, ca să poată aduce întunericul în Univers şi atacă Asgardul. După o bătălie cu multe victime, Thor decide să acţioneze împotriva dorinţelor tatălui său, Odin, şi se aliază cu Loki pentru a o salva pe Jane, dar şi Universul (ăsta nu e spoiler pentru că faza apare şi în trailer :D) . 

Rezultatul nu vi-l spun pentru că vreau să vă uitaţi la film. Sunt sigură că nu o să vă pară rău.

Şi dacă l-aţi văzut sunt curioasă dacă v-a plăcut sau nu :)).

P.S. Natalie Portman în haine de asgardian e superbă!

2 thoughts on “Thor: The Dark World

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.