The birthday cake

După cum vă spuneam ieri, azi a fost ziua Mihaelei (my very special Super Best Friend) și m-am chinuit o grămadă să-i găsesc cadoul perfect. Până la urmă lucrul acesta s-a întâmplat, dar Corina (sora ei și prietenă a mea) a venit cu ideea să-i facem și tort.

Eu am fost de acord clar mai ales că nu îmi pot închipui o zi de naștere fără tort. De când mă știu eu, cred că pot număra pe degete de câte ori nu am avut eu tort de ziua mea. Cred că doar în 2009 când am fost la Praga nu am avut.

Deci, plină de entuziasm, am pornit la cumpărături, eu și Corina (ea fiind sponsorul :P). După vreo 15 minute de dezbatere, am cumpărat Tortul de ciocolată de la Doctor Oetker și am venit la mine.

Tortul e destul de simplu de făcut. Indicațiile sunt foarte clare și nici nu e nevoie de prea multe ingrediente extra. Totuși, noi am hotărât să îl îmbunătățim. Drept urmare, după ce am copt blatul, l-am tăiat în cele trei părți indicate. Fiecare parte am însiropat-o cu un sirop făcut din apă cu zahăr și esență de portocale. Între prima și a două parte am pus crema și un rând de banane tăiate. De-asupra am pus din nou banane tăiate, glazură de ciocolată și l-am decorat frumos cu căpșuni.

Miha a fost super surprinsă și bucuroasă. Cred că orice ar fi, nici un om nu poate să nu se bucure de tort de ziua sa. Și am primit o mulțime de laude, așa că a crescut liniștită inima în mine :D. Trebe să mai fac torturi :P. Și dacă vă gândiți și voi să exersați, puteți începe cu torturile de la Dr. Oetker. Ele clar sunt pentru bucătarii începători :)).

P.S. Poza mâine 😛

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.