Speechless

Sau cum am rămas fără cuvinte la deschiderea noului multiplex Cinema City din Timișoara

blogu lu andra

Alaltăieri am avut norocul să particip la unul dintre cele mai faine evenimente ever. Nu mi-a venit să cred când am primit invitația și m-am grăbit să o accept, iar marți, în mare viteză, am ajuns exact la timp la locația Cinema City din noul mall timișorean.

M-am așezat frumos la rând, m-am înregistrat, mi-am primit cadoul ȘI cardul de reducere valabil pentru un an de zile pentru orice film vreau eu să văd (cel mai bun cadou, ever! it will be a loooong year filled with great movies :)))), după care am așteptat cuminte, în compania Teodorei, să înceapă conferința de presă.

În momentul în care am fost invitați în sala de cinema, nu mă așteptam deloc să trebuiască să cobor scări rulante sau să îmi apară în fața ochilor un ecran de 13 pe 21 sau o sală sub formă de amfiteatru (acesta este sala Imax). Nu mă așteptam nici la scaunele extrem de multe și de comfortabile, dar nici la toate lucrurile pe care le-am aflat, care au fost mind blowing pentru mine ȘI pe care le-am tot spus tuturor oamenilor cu care m-am întânit de atunci, dar nu ma satur să le povestesc :))).

blogu lu andra

blogu lu andra

Așa că o să începem o mică rundă de Știați că :D.

Știați că Cinema City este o companie de familie care a deschis primul cinematograf în 1930 în Haifa?

Știați că, în prezent, compania are 218 cinematografe, adică 2020 de ecrane, în 9 țări, adică rulează 3.500.000 de filme anual, deservind 90 de milioane de clienți în fiecare an?

Știați că multiplexul nostru din Timișoara este singurul din Europa Centrală și de Est care are, în cadrul aceluiași complex, atât sală Imax cât și sală 4DX?

Știați că Imax este o companie canadiană care a dezvoltat un sistem de proiectare unic ce utilizează 2 proiectoare simultan (doar și noi avem 2 ochi :D), iar acestea crează imaginile extraordinare care au făcut Imax-ul celebru la nivel mondial?

Știați că sistemul 4DX este de origine coreană și că a evoluat într-atât încât în momentul de față oamenii care asistă la un film în acest format au parte inclusiv de mirosuri, nu doar de zgâlțâiri ale scaunelor, apă, vânt, aer ce le vâjâie pe la urechi și lumini stroboscopice?

Știați că pentru realizarea multiplexului nostru a fost nevoie de o investiție de aproape 8 milioane de euro?

Da, știu, o grămadă de informații incredibile. Însă partea cea mai tare a venit abia cu trailerele propriu-zise. Imax este absolut genial. Chiar a realizat ceea ce și-a propus: să transporte oamenii unde nu au cum ajunge. Eu eram pe liane cu Tarzan și prin oglindă cu Alice. Era cu gura căscata ca și copiii ăia mici. Eram un WOW!!! continuu. Abia aștept să văd un film acolo.

Despre 4DX pot să vă spun că este o altă experiență ce nu trebuie ratată. Scaunele te clatină și te zgâlțâie. Simți loviturile în spate și gloanțele ce îți zboară pe la urechi. Doamne ferește să plouă pentru că ești pa :)))). Ca să nu mai spun de jocurile de lumini sau de mirosuri. Pot să creeze orice miros este necesar pentru a te băga în starea filmului, chiar și cele neplăcute :))). Și da, o să merg cât de curând și aici :D.

blogu lu andra

După conferința de presă ne-am bucurat de un super concert Carla’s Dreams (despre care o să vă vorbesc mai detaliat în curând), de un bufet suedez destul de bun servit de cei de la Fratelli, de un super tort, iar la final, de pop corn și suc la un film la alegere (pentru mine, alegerea a fost The Huntsman: Winter‘s War). A fost o seară perfectă!

A fost mai mult decât perfectă. Nici nu știu când au trecut cele… 6 ore? pe care le-am petrecut acolo. Și credeți-mă, dacă mi-ar mai fi dat cineva popcorn și suc și ar fi zis: Andra, mai avem 3 filme pentru tine și dup-aia încă unu… aș fi stat acolo până dimineață :))).

Deci nu ratați ocazia să mergeți la cinema. Nici un film pe care îl vedeți acasă nu se compară cu experiența cinematografică veritabilă. Și da, este mai costisitor, dar o dată pe lună măcar, vă puteți răsfăța cu un film bun, cu popcorn (sau nachos) și suc, cu o seară extraordinară, cu imagini superbe și o experiență de neuitat.

Eu așa fac și nu regret, iar Cinema City Shopping City Timișoara va fi noua mea căsuță :)))).

Iar acum, în încheiere, trebuie să vedeți cum a fost realizat noul cinematograf. Aici găsiți filmulețul. Enjoy!

blogu lu andra

blogu lu andra

blogu lu andra

blogu lu andra

One thought on “Speechless

  1. Pingback: Carla’s Dreams | Blogu' lu' Andra

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.