Snowpiercer

snowpiercer

Aveam asa asteptari mari de la Snowpiercer, dar este un film facut de coreeni, deci nu pot sa imi dau seama de ce credeam ca o sa se termine frumos. Ca sa nu mai spun ca m-am uitat la el doar pentru Chris Evans.

Bine, aici am exagerat. Ideea mi se parea ok. Spatiu inchis, tren in mare viteza, revolutie, Chris Evans… chiar suna bine :D. Din pacate, revolutia a fost cam sangeroasa pentru gusturile mele. Lacunele logice din actiune au fost destul de prezente. Iar finalul… nu avea nici o noima

Snowpiercer pe scurt

In ceva viitor distopic tot ce a mai ramas din omenire traieste intr-un tren de mare viteza ce face inconjurul lumii in continuu. Evident ca exista clase sociale extrem de bine stabilite, saracii in spate, bogatii in fata, iar cultul conducatorului (al conductorului in acest caz) este la putere. Desi au mai existat tentative de revolutie soldate cu esec, viata grea ii obliga pe oameni la fapte necugetate… sau curajoase (in functie de perspectiva). Astfel, Curtis (jucat de Chris Evans), isi conduce oamenii prin tren pentru a ajunge la marele premiu: Motorul! Insa lucrurile nu ies chiar cum se astepta el. Sangele curge siroaie. Castigul se dovedeste a fi o iluzie, iar la final ne trezim cu Adam si Eva (cel putin asa a interpretat tata si daca va spun varianta mea sunt prea multe spoilere).

Tilda Swinton rocks! si alte parti pozitive

Dupa cum era de asteptat, cel mai bine din tot filmul a jucat Tilda Swinton. In primul rand pentru ca nici macar nu am recunoscut-o, iar in al doilea rand pentru ca rolul de tirana i se potriveste de minune. Mi-au placut si replicile. Adica unele dintre ele. Faceau o referire clara la societatea noastra, iar faza cu pantoful mi s-a parut de-a dreptul iconic!

In rest, nu mi-a prea placut filmul. De fapt, m-a enervat maxim cum s-a terminat (da, o spun iarasi!), in asemenea hal incat sustineam sus si tare ca am risipit 3 ore din viata mea (l-am vazut pe PRO). Dar daca suteti curiosi, aruncati o privire macar pestre trailer, poate voua o sa va placa si imi explicati ce e cu Adam si Eva :))).

Pupici!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.