Saving Mr Banks

Saving Mr Banks

Imi doream de foarte mult timp sa vad Saving Mr Banks pentru ca m-a atras din start povestea. De ce? Pentru ca toata lumea a auzit, macar o data in viata, de Mary Poppins, chiar daca nu a vazut filmul original, nici nu a citit cartea. Deci the story behind the story nu are cum sa nu te fascineze. Iar in conditiile in care in film mai joaca si Collin Farrel (pe mine el m-a atras initial :))), cum sa nu fie pe lista de must see?

Dar la cinema ajung mai greu, iar acasa preferam sa ne uitam la seriale. Dar cand esti la Salas, nu ai net. Iar cand nu ai net, TV-ul devine o optiune (intr-un final :))). Si asa, intr-o dupa-amiaza de decembrie PRO TV a decis sa difuzeze Saving Mr Banks. Si cine s-a cuibarit confortabil in bratele lui Flavius pentru a savura filmul? Evident, subsemnata :D.

Povestea

Saving Mr Banks spune povestea din spatele filmului original Mary Poppins. P.L. Travers a tinut cu dintii de drepturile de autor pentru cartea sa, insa pasiunea pe care a starnit-o faimoasa dadaca a fost mai mare decat se astepta oricine. Iar cand te numesti Walt Disney si ai construit un imperiu, nu esti obisnuit sa ti se spuna nu. Dar lupta intre conservatorismul englez si emanciparea americana nu este una usoara.

saving mr banks Comments by Andra

Nu cred ca are rost sa va mai spun ca filmul mi-a placut foarte mult. Dar nu atat povestea, destul de trista daca stau sa ma gandesc, mai ales in conditiile in care se bazeaza pe realitate, ci modul in care actorii au dat viata personajelor. Emma Thompson ca si P.L. Travers si-a masurat fortele cu Tom Hanks, ce l-a interpretat excelent (din punctul meu de vedere) pe Walt Disney. Si spun ca si-a masurat fortele pentru ca ea a fost reprezentarea perfecta a spiritului conservator englez, in timp ce el a intrupat toata exuberanta Hollywood-ului.

Pentru ca m-a fascinat povestea, am vazut ulterior un documentar si am fost complet socata sa descopar cat de aproape de adevar a fost filmul. Bine, povestea originala era chiar mai tragica, dar mie mi-a placut faptul ca au reusit sa ii dea un final fericit. Din multe puncte de vedere, a fost ca si cum as fi privit o exorcizare. Si m-am regasit intr-o oarecare masura in inspiratia lui P.L. Travers. Pentru ca si eu, atunci cand scriu, simt o eliberare foarte mare. Si nu cred ca mi-ar face o deosebita placere ca textele mele sa fie reinterpretate de cine stie cine.

Pe de alta parte, cred ca o idee foarte importanta cu care ar trebui sa ramanem dupa vizionarea acestui film este ca nu e bine sa ne agatam de trecut. Pentru ca Saving Mr Banks este povestea unui trecut care a modelat o viata. Si lucrul acesta il facem si noi de multe ori. Dar nu trebuie sa purtam vine care nu ne apartin pentru toata viata. Cel mai bine este sa invatam din ceea ce ni se intampla si sa mergem, cu zambetul pe buze, mai departe.

Andra rates it 10

Daca ati vazut filmul, sunt foarte curioasa cum vi s-a parut. Daca nu l-ati vazut inca, aveti tot timpul din lume in weekend. Sper doar ca nu sunteti si voi raciti ca mine.

P.S. Imaginea este de aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.