Sănătos și gustos

Acum ceva vreme vizionam The Biggest Looser pe TLC (programul acesta are o grămadă de emisiuni super) și, la un moment dat, concurenții au avut o întâlnire cu nush ce bucătar mare din America (habar nu mai am cum îl chema). Tipu’ le-a explicat cum să facă pui crocant, dar și foarte sănătos, neprăjit în ulei.

În primul rând aveți nevoie de piep de pui. E cel mai ușor de făcut la cuptor. Se pot face și alte tipuri de pui, dar durează mult mai mult.

În al doilea rând aveți nevoie de pesmet. Acesta puteți fie să-l cumpărați din magazin fie să îl faceți acasă (se usucă pâinea și se dă prin mașină). Pesmetul însă nu îl lăsați așa pur și simplu, ci îl îmbunătățiți. În funcție de gustul pe care-l preferați, puteți pune orice fel de condimente în pesmet. Eu am adăugat sare și piper (evident), parmezan (I just love cheese :D), rozmarin și semințe de susan, după care am amestecat bine.

Puiul l-am tăiat mai întâi bucăți. Apoi l-am dat prin făină, prin ou și, în cele din urmă, prin pesmet. De ce așa complicat? O să vă explic cum a explicat și bucătarul: puiul se dă prin făină ca să se prindă de el oul și prin ou ca să se prindă pesmetul.

Cuptorul trebuie încălzit înainte. Pe grătar se pune hârtie de copt, iar peste hârtia de copt se pune puiul. Nu știu să vă spun exact cât trebuie să lasați puiul la copt pentru că depinde mult de cuptor. Ideea e că o să observați cum puiul își schimbă culoarea și se usucă atunci când e copt.

Puiul copt în cuptor vi-l recomand cu un sos sau cu ceva salată. Singur e puțin uscat. Sper să încercați puiul meu și să vă placă la fel de mult cum îmi place mie :D.

2 thoughts on “Sănătos și gustos

  1. Giulia says:

    eu am vazut la dr oz cam aceeasi reteta, numai ca in loc de pesmet, am dat puiul prin fulgi de porumb…iti dai seama cat de crocat este?….o sa incerc si eu sa fac intr-o zi

  2. ella says:

    🙂 O sa incerc si eu reteta asta!
    Sa iti dau un pont! Ca sa nu iasa puiul uscat, e bine sa il lasi de seara, la marinat, in frigider cu diferinte condimente 🙂 Eu pun cam ce am prin casa 🙂 Usturoi si praf de usturoi, piper, sare, si…ce mai ai tu! Cu cat lasi mai mult, (eu am lasat chiar si 24 de ore), cu atat iese mai fraged!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.