România, your middle name is Stupid!

E iubesc România, să nu credeți că nu, dar trăim într-o țară cu o grămadă de proști. Partea tare e că povestea mea e cu polițiști (și dup-aia ne mai mirăm că sunt atâtea bancuri?!!!)

Decorul: Centura Bucureștiului. Un viscol de abia vezi în fața ochilor unde pui piciorul!

Intriga: Mașini blocate și sute de oameni având nevoie de ajutor. Mașinile de dezăpezit ale primăriei fac ce pot, dar nu au reușit să soluționeze problema până la ora actuală.

Desfășurarea acțiunii: Pentru a veni în ajutorul tuturor oamenilor înzăpeziți, albaștrii de frig după cel puțin câteva ore de stat în zăpadă, câteva mașini ale unor firme private de dezăpezire pornesc, fără nici un fel de așteptare materială, în ajutorul celor de la Primăria Capitalei. Când să ajungă pe centură, dau nas în nas cu ceva ofițeri de la Poliția Rutieră (Garcea la datorie). Ce făceau aceștia? Verificau Rovinietele – că doar pe viscolul acesta important e să fie cetățeanul în legalitate. Ce e puțină zăpadă și o posibilă moarte într-o cutie frigorifică pe roți fără o amendă acolo, că doar de.

Punctul culminant: Mașinile private de dezăpezit sunt verificate și ele pentru rovinietă. Și cum ele nu prea circulă în afara Bucureștiului, nu au actele necesare când organul vine în control.

Deznodământul: mai trebuie să vi-l spun sau l-ați ghicit deja? Țineți-vă bine: mașinile de dezăpezit sunt trimise înapoi în București (adică nu primesc aprobarea pentru a ajuta oamenii blocați pe centură).

Superb, nu? Să nu credeți că am inventat eu povestea. Am văzut-o cu ochii mei la știri.

Cred că oamenii ăia ar trebui să facă niște pancarde: Mulțumim, Poliția Română!!!  Eu una așa aș face.

Aș mai putea adăuga ceva?

3 thoughts on “România, your middle name is Stupid!

  1. Pingback: Diferența dintre tupeu și sinceritate se numește Bun Simț. « Hapi. Riverwoman

  2. adizzy says:

    asta imi aminteste de ceva campanie de curatare a unei paduri, au fost amendati ca au transportat gunoiul de cei de la salubrizare, ca deh e treaba lor(care desigur ca nu au facut curat acolo), oricum tot din categoria…Romania your middle name is Stupid!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.