Numitorul comun

A inceput FestFDR si sunt foarte fericita. Ma bucur ca am reusit sa imi fac timp pentru macar 3 dintre toate piesele ce s-au jucat. Dar trebuie sa ma intelegeti, am foarte multe pe cap. In weekend am fost plecata. In weekendul acesta plec :))). Nu e usor. Dar chiar si asa teatrul si-a facut loc in programul meu. Iar luni seara am ras cu gura pana la urechi in timp ce urmaream Numitorul comun.

Numitorul comun

Povestea

Intr-un cabinet de avocatura, Michael vine pentru un interviu. El este primit cu foarte multa ostilitate de catre Sofia, dar lucrurile se schimba atunci cand Eugene intra in peisaj. Si ceea ce parea un simplu interviu de angajare se transforma intr-o lupta pe viata si pe moarte, cu raportul de forte in continua schimbare.

Impresii

Piesa este o comedie care o ia pe carari destul de intunecate. Nu as putea spune ca nu am ras, pentru ca as minti. La un moment dat toata sala radea atat de tare incat actorii au trebuit sa se opreasca pentru a ne lasa sa ne calmam. Cu toate acestea, subiectele abordate au fost dintre cele mai serioase si extrem de actuale.

Sofia este o femeie extrem de puternica. Ea pare sa fie stalpul intregii afaceri. Iar Nadiana Salagean a reusit sa redea exact sarcasmul si modul incisiv de a fi al avocatilor. De la haine pana la atitudine, actrita era intruchiparea femeii emancipate, dure, care nu lasa pe nimeni sa o fraiereasca sau sa ii stea in cale.

Eugene este homosexual, ii plac lucrurile fine si sa fraternizeze cu colegii de birou. Intre el si Sofia lucrurile sunt destul de complicate, el apeland, de cele mai multe ori, la afisarea unei sensibilitati putin exagerate pentru a evita conflictele.

Numitorul comun

Michael pare candidatul perfect, pe hartie. Dar se dovedeste ca este un lup in haine de oaie. Pentru ca baiatul timid care nu pare sa ii faca fata Sofiei se transforma cu totul atunci cand Eugene apare in peisaj. Iar Alexandru Ion reuseste sa redea perfect aceasta schimbare de situatie. Iar evolutia sau mai bine spus metamorfoza prin care trece personajul lui este geniala.

Partea totalmente mindblowing a venit in final, cand Eugene, jucat super bine de Marius Florea Vizante, dezvaluie adevarata sa natura, dar si a Sofiei. Cat despre relatia celor doi… am un indiciu pentru voi… ganditi-va la Game of Thrones. E un Cercei and Jamie kind of situation :))). Eu eram… whaaaat!!!!

Intreaga experienta a fost foarte interesanta pentru ca mi-am dat seama ca, de foarte multe ori, fac si eu ca Michael. Si cred ca toti facem asta: ne aliem cu cine e mai convenabil in momentul respectiv pentru a fi siguri ca iesim in castig. Cat despre lipsa de scrupule, a devenit o caracteristica a societatii noastre, la fel ca si ipocrizia.

Numitorul comun

Acestea fiind spuse, trebuie sa mai stiti ca piesa Numitorul comun apartine Teatrului de Comedie din Bucuresti, deci eu am avut noroc sa o vad la Timisoara. Thank, God, for FestFDR! Dar daca ajungeti in capitala si sunteti fani teatru. Sau daca sunteti din capitala si sunteti fani teatru. Sau daca ajunge piesa la voi in oras, vi-o recomand cu mare drag.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.