Manazuru

Hiromi Kawakami – Hiromi Kawakami

Mi-a trebuit puțin timp să citesc această carte pentru că nu e exact genul meu de lectură. Aici domină introspecția și, uneori, ți-e greu să-ți dai seama ce e vis și ce e realitate.

Cartea spune povestea lui Kei, o femeie al cărui soț dispare inexplicabil și care ajunge într-un punct în care trebuie să se confrunte cu această dispariție. Purtată mai mult de intuiție decât de motive raționale, Kei ajunge în orășelul Manazuru, unde este nevoită să-și infrunte demonii.

Ceea ce m-a bruiat pe mine a fost trecerea extrem de ușoară de la realitate la visare. Uneori mi-a fost greu să țin pasul și a trebuit să recitesc anumite pasaje. Plus că nu am apreciat deloc că nu se spune exact ce anume s-a întâmplat cu soțul lui Kei. Adică… înțeleg că ideea e că nu contează asta cel mai mult, dar mie mi-ar fi plăcut să știu.

În rest, dacă sunteți fani ai cărților profunde, cu mai multă descriere și introspecție decât acțiune, e perfectă pentru voi :P.

P.S. Poza e luată, evident, de pe all.ro.

4 thoughts on “Manazuru

  1. Pingback: Fetelor, nu am uitat de voi

  2. Cristina Posircaru says:

    Intr-adevar, cartea pastreaza prea mult misterul si creeaza frustrarea unei lecturi intrigante dar fara finalitate. Cu toate acestea, am apreciat stilul introspectiv si proza fragmentara a autoarei Hiromi Kawakami, impletirea scenelor din prezent cu cele din memoria personajului Kei, dar si cu cele din imaginatia ei. Parerile mele detaliate despre “Manazuru” se gasesc aici: http://bit.ly/1R902yN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.