Life of Pi

Acesta e singurul film din cursa pentru Oscar pe care l-am văzut până acum și trebuie să vă spun că mi-a plăcut foarte mult. Imaginile sunt absolut excepționale, atât de bine realizate încât nu au cum să nu-ți rămână în suflet. Iar actorii joacă foarte bine. 

Povestea este în esența ei una minunată. Nu aș putea să vă povestesc prea multe despre film, pentru că nu e atât de multă acțiune. De fapt cea mai mare parte a filmului se întâmplă în largul mării și are ca singure personaje un băiat și un tigru.

Care e ideea totuși? Familia lui Pi are o grădină zoologică în India și, la un moment dat, pentru că nu le mai mergea afacerea, decid să plece în America. Vaporul lor se scufundă (nici până în ziua de azi nu știu de ce), iar singurul supraviețuitor uman este Pi. În timpul în care stă pierdut pe mare, el trebuie să învețe cum să se descurce, dar mai ales trebuie să-și păstreze mintea întreagă și să nu se lase mâncat de tigru.

După cum am spus deja, filmul e plin de imagini absolut extraordinare, însă am și eu preferatele mele: momentul în care el plutește în apă și vede vaporul cum se scufundă, momentul în care balena sare din apă, dar și finalul.

Nu știu dacă o să câștige sau nu Oscarul, dar eu îi țin pumnii. Chiar vreau să citesc și cartea, atât de mult mi-a plăcut filmul. Iar vouă, tuturor, mari sau mici, vi-l recomand din suflet. Life of Pi e un film despre viață, despre iubire, despre sacrificii, despre răbdare, dar mai ales despre putere, puterea de a merge mai departe, indiferent de obstacole.

6 thoughts on “Life of Pi

  1. vienela says:

    Nici nu cred ca trebuie sa il mai vad. Tot citind despre el, am senzatia ca l-am urmarit deja. :)) Dar fac un efort de dragul tigrului… 😉
    Acum serios, chiar vreau sa il vad…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.