Leapșa de sărbători

Azi am văzut leapșa  și, culmea e ultima zi în care o mai pot completa. Leapșa am primit-o de la Aliceee la inițiativa celor de la Giftland.

Eu sunt mega fană a lepșelor și și mai fană a Crăciunului, așa că mi-ar fi fost practic imposibil să o ratez. Probabil aș fi făcut-o și dacă nu mă mai puteam înscrie la concurs.

Așa că… decembrie spune: leapșa de sărbători :)) 

1. Care sărbătoare vă place cel mai mult? Sfântul Andrei și Andreea, 1 decembrie și Ziua Națională, Moș Nicolae, Crăciunul sau Revelionul?

Preferatul preferatelor mele e Crăciunul. Îmi place mult pentru că e o atmosferă aparte. Îmi place să împodobesc bradul, să fac prăjuturi și curățenie, să aștept colindători, să primesc și să fac cadouri. Îmi place la nebunie să văd copiii mici cum stâlcesc cuvintele când colindă. Și îmi place să merg eu la colindat, împreună cu prietenii mei.

2. Enumerați 3 activități preferate de sărbători

Ordinea e complet aleatorie, pentru că toate trei sunt activități pe care le iubesc și la care nu aș renunța nici în ruptul capului.

 • împodobitul bradului – ador activitatea asta încă de când eram mică. Am o grămadă de globuri și în anii în care am brazi mai răruți, nici nu știu cum să pun toate pe ei :)). Ca să nu mai spun că an de an am grijă să mai achiziționez măcar mai o decorație pentru brad. Până nu demult, îl dirijam pe Andrei unde să poziționeze fiecare brad. Acum, el nu mai participă, dar a fost înlocuit de Alina.
 • scrisul felicitărilor – mai mult decât împachetarea cadourilor, care primesc de obicei fiecare plasa lui :D, îmi place să scriu felicitări. Mi se pare că acolo pun de fapt suflet. Pentru că obiectele, oricât de drăguțe, se pot pierde, se pot distruge, dar o felicitare, dacă ai un minim de grijă de ea, rămâne pentru totdeauna.
 • colindatul – îmi place să primesc oamenii veniți la colindat, copii sau mai puțin copii, dar și mai mult îmi place să colind eu. Prin sat cu prietenii sau acasă cu ai mei, nimic nu se compară cu o colindă în seara de Ajun. Și îmi plac la maxim colindele bătrânești, de la Sălaș. Par din altă lume. Atât de străine, dar atât de frumoase, nu ar avea cum să nu mă fascineze :D.
3. Ce cadouri vă place să oferiți celor dragi? Ce cadouri ați alege de pe site-ul Giftland și cui le-ați oferi?
Atunci când mă gândesc la un cadou pentru cineva drag, întotdeauna mă gândesc mai întâi la ce îi place și la ce i-ar trebui. Tind să fiu foarte atentă, poate prind veste de ceva ce a văzut și i-a plăcut, dar poate nu-și permite. Sau, dacă e vorba de Crăciun, de exemplu, tind să cumpăr lucruri specifice sezonului pentru că, să fim serioși, nimeni nu poate avea prea multe eșarfe sau fulare sau căciuli sau mănuși… în nici un caz nici o fată :)).
În ceea ce privește Giftland, aș alege un sticker pentru laptop pentru un amic și un stick pentru mine :D. Asta așa, la prima vedere 😛
4. Unde vă petreceți Crăciunul? Dar Revelionul?
Crăciunul îl petrec întotdeauna în familie, alături de bunica mea, pentru că sărbătorile au alt farmec la sat și pentru că ziua ei e exact în 25 decembrie.
În ceea ce privește Revelionul… îl petrec unde și cu cine se nimerește :)).
5. Care e wishlist-ul vostru în această iarnă?
1. Să văd Lolaia înghețată.
2. Să îmi cumpăr snowboard 😀
3. Să merg la Arieșeni… again :)).
4. Să construiesc un fort de zăpadă 😀 (am intrat într-un iglu, se pune? :)))
5. Să am cât mai mulți colindători în seara de Ajun
Sper să apuc să realizez wishlistul… că poate vine sfârșitul lumii :)).
Dacă vă place leapșa, e free. Dar spuneți-mi, dacă nu o preluați, voi ce vă doriți de sărbători?

5 thoughts on “Leapșa de sărbători

 1. Iulia Nanescu says:

  Aliceee are dreptate: nu am mai auzit pe nimeni sa scrie felicitari.

  Bravo! Mi-ai adus aminte de copilarie cand le scriam cu atat de multa bucurie bunicilor de la tara.
  P.S Sa ti se indeplineasca toate dorintele, draga mea.

 2. vienela says:

  Am facut si eu leapsa asta, dar acum, citind la tine, imi dau seama ca m-am lasat atrasa de acest secol haotic si am uitat cata placere imi facea sa scriu felicitari, cat ma concentram sa gasesc formulari pe care nu le mai citisem la nimeni.
  Daca stateai mai aproape de mine, te-as fi ajutat cu placere sa construiesti fortul. Cu conditia sa ma primesti si pe mine la joaca, dupa terminarea constructiei. :))

 3. Pingback: Nu-mi vine să cred, am ratat Apocalipsa! :-O

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.