La multi ani, Romania!

Romania

Astazi este ziua noastra nationala. Romania implineste 98 de ani.

M-am gandit sa va spun 98 de motive pentru care iubesc aceasta tara, insa nu am atat de mult timp :))).

Deci m-am gandit sa ma rezum la 10, pentru ca este numarul perfect pentru topuri.

Romania

Photo credit

Top 10 motive pentru care iubesc Romania!

  1. Aici este casa mea, mai precis la Salas, iar eu nu pot functiona fara sa imi incarc bateriile la poalele Retezatului macar o data pe luna (de obicei mai des)
  2. Avem cele mai frumoase peisaje din lume – bine, recunosc, eu nu am vazut chiar toata lumea, insa am vazut foarte mult din Romania, iar tara noastra le are pe toate. Avem mare, munte, campii, dealuri, podisuri, lacuri, paduri (da, inca mai avem, chiar daca se straduiesc unii oameni tare de tot sa ni le ia), peisaje selenare (aici vorbesc despre Vulcanii noroiosi), manastiri, orase frumoase si tot ce va mai puteti inchipui. Nu stiu de ce lumea spune ca America este tara tuturor posibilitatilor, pentru ca Romania chiar are de toate pentru toti.
  3. Inca avem traditii – da, erau la un moment dat pe cale de disparitie, dar acum sunt din nou la putere. Ia romaneasca a devenit un brand la nivel global, iar ea este doar un exemplu.
  4. Avem oameni extrem de inventivi si de hotarati – stiti cate chestii se fac in lumea asta cu ajutorul romanilor? Nici nu va puteti inchipui. De la haine de lux, la inventii extraordinare, multe vin din Romania
  5. Delta Dunarii – trebuie sa mai explic de ce are propriul ei loc in lista?
  6. Untold – again, trebuie sa explic de ce are propriul loc in lista? :))))
  7. Timisoara – poate casa mea este la Salas, dar Timisoara este locul unde m-am nascut si orasul meu preferat din lumea asta. Desi exista locuri in care poate as accepta sa ma mut, nicaieri nu e ca la Timisoara.
  8. Inspiratia care se gaseste pretutindeni – Romania iti ofera atat de multe motive de inspiratie, pozitive si negative, inca este greu sa ramai pasiv in aceasta tara.
  9. Drumurile – da, stiu, mi-ar placea la nebunie sa am autostrazi si sa strabat in viteza tara asta extrem de mare pentru infrastructura existenta, dar cu drumurile astea rele, mai vezi cate ceva. Te mai opresti la o margine de padure. Mai descoperi un lac. Mai gasesti un local cu mancare delicioasa. Vorbim de lucruri serioase peste care nu ai cum sa dai pe autostrada :D.
  10. Temperamentul – nu ai cum sa nu iubesti reactiile romanilor. Noi iubim din suflet, traim viata cu pasiune, uram din toata inima, totul la romani este un curcubeu de sentimente, iar eu ador chestia asta. Daca mi-ar fi dat sa traiesc intr-o natie mai putin expresiva, probabil as lua-o razna :))). Sigur as fi o paria a societatii.

Voi de ce iubiti Romania?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.