Hobbitul

 O călătorie neașteptată – 

Am văzut filmul înainte să plec din Timișoara, deci acest articol este o datorie a mea față de voi, restanță practic din 2013.

Trebuie să recunosc, până acum câteva luni când am mers la cinema și am văzut, absolut întâmplător, trailerul, nici nu știam că filmul va fi lansat. Nu am fost unul dintre fanii aceia fideli care au stat cu sufletul la gură și au așteptat lansarea, nici măcar nu am fost așa convinsă că vreau să-l văd până nu mi-au băgat băieții asta în cap :)). Și, culmea, eu am apucat să-l văd, dar ei nu.

După cum mulți dintre voi deja știți, Hobbitul îl are ca personaj principal pe tânărul Bilbo Baggins. El este invitat de Gandalf the Grey (încă nu evoluase :))) să ia parte la o aventură. De fapt, grupul de gnomi (așa e tradus bine dwarves? :))) condus de Thorin Oakenshield (în română sună stupid numele lui) pornește spre Muntele Singuratic pentru a-și recupera casa de la teribilul dragon Smaug. De ce aveau ei nevoie de Bilbo? Asta o să vedeți în film.

Până la urmă, Bilbo acceptă provocarea și peripețiile se țin lanț, mai ales datorită orcilor care îi urmăresc și vor să îi omoare.

Nu pot să vă spun mai multe pentru că aș strica farmecul poveștii, dar pot să vă spun că mi-a plăcut enorm de mult filmul. Eu am văzut varianta 3D și chiar e o fază care merită toți banii. Mi-a plăcut mai mult decât primul Lord of the Rings și abia aștept să văd cum continuă povestea. Mi-a plăcut atât de mult încât plănuiesc să mai merg o dată să-l văd, cu băieții și cu Alina.

Sfatul meu e să mergeți să-l vedeți pentru că e un film interesant și super captivant. Adică, eu nici nu mi-am dat seama când au trecut cele aproape 3 ore. Pur și simplu, la un moment dat, m-am uitat la ceas și am constat cu stupoare că deja trecuseră 2 ore și ceva din el :-O.

Dacă l-ați văzut, sunt curioasă vouă cum vi s-a părut și, fără prea multe detalii, care a fost scena voastră preferată? A mea e cea în care se bat uriașii de piatră :)).

Și, aveți aici cântecul gnomilor, de care e imposibil să nu vă îndrăgostiți.

6 thoughts on “Hobbitul

 1. vienela says:

  Nu l-am vazut si nu am reusit nici sa citesc cartea. Dar am destul timp anul acesta.
  Am vrut sa te intreb si mai devreme (oare te-am mai intrebat?). Cine este Alina?

 2. Deea says:

  Si mie mi-a placut! Pacat ca dureaza asa de mult pana apar si partile 2 si 3 🙁

  Mai stiu si pe altii a caror secventa preferata e cea cu uriasii de piatra, dar mie mi-a placut de sania cu iepurasi a lui Radagast :)))

 3. Pingback: Incomprehensibil | Iubesc Viaţa

 4. Loryloo says:

  Un film cu adevarat captivant, l-am vazut la cinema… si desi nu am avut un loc tocmai confortabil (a fost groaznic de aglomerat, pesemne toti au fost la fel de curiosi si nerabdatori ca mine), nu stiu cand a trecut timpul si m-am trezit deodata ca s-a terminat. Putea sa inceapa direct partea a doua si sa tina inca trei ore, ca nu mi-as fi dat seama ca a trecut jumatate de zi :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.