Fericirea pe bucăți

Toți vrem să fim fericiți. Acest fapt nu poate fi contestat. Dar la fel de adevărat e că fericirea este foarte relativă și cum one man’s trash is another man’s treasure (gunoiul unuia e comoara altuia), ceea ce pe tine te face fericit pe altul poate să-l facă nefericit. Asta probabil pentru că trebuie să existe echilibru în lume și dacă am fi toți de-odată fericiți s-ar înclina balanța prea ciudat.

Totuși, eu sunt de principiul că fericirea și-o face omul cu mâna sa. Dacă vrei să fi fericit găsești motive să fi fericit. Dacă nu, poate să fie viața ta cea mai lipsită de griji că tot găsești un motiv care să te nemulțumească.

Partea cea mai bună e că uneori viața te surprinde și în momentele cele mai proaste îți oferă un motiv de bucurie. Și cred că aceste momente sunt cele mai importante și trebuie să te bucuri de ele fără să stai pe gânduri. Pentru că, până la urmă, nu există fericire absolută. Există doar momente de fericire pe care trebuie să le prindem și să le savurăm. Totul depinde de noi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.