Fericire vs. sănătate

De ce oare lucrurile mărunte care ne plac, care ne bucură viețile, sunt de obicei cele despre care se spune ca nu sunt sănătoase? Ciocolata te poate face fericit chiar și când esti mega depresiv (dulciurile în general), dar nu e sănătoasă deloc, cel puțin așa se spune.

Coca Cola e considerată cea mai dăunătoare băutură, dar Alina parcă plutește când are Cola și îi zice elixirul vieții :)). Și să fim sinceri acum, între gustul dulce de Cola și apă, doar cei mai puternici aleg apa.

Alcoolul te poate face foarte fericit :)). Am văzut oameni care nu mai știau de ei de fericire, dar e mai dăunător ca ciocolata.

Și, ca să trecem la ce e mai rău, uneori, oamenii care ne fac cel mai fericiți sunt cel mai dăunători pentru noi. E ciudat cum aceeași persoană poate să-ți aducă zâmbetul pe buze sau lacrimile în ochi, la 10 minute distanță. Din păcate, de multe ori suntem orbi la lucrurile astea când vine vorba de cei pe care îi iubim. Le găsim tot felul de scuze, dăm vina pe noi, parcă nu am merita mai mult.

De ce oare nu putem să mâncăm doar mâncăruri sănătoase (ex: legume fierte, cereale integrale și sucuri de legume), să bem numai apă și să iubim doar acele persoane care ne iubesc pe noi, fără să visăm la iubiri imposibile?

Băieții spun că fetele sunt complicate. Noi spunem că ei sunt. Din păcate, toți suntem complicați. Alegem egoiști fericirea de moment, oricât de mult am plăti ulterior pentru ea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.