Fabrica de globuri de la Gottlob

Sunt curioasă câți dintr voi știu că în județul Timiș, în Gottlob, destul de aproape de Timișoara, funcționează o fabrică de globuri și decorațiuni de Crăciun. Fabrica este italiană, nu îi știu acum numele exact, iar produsele se vând atât la noi, cât și în străinătate.

Astăzi am avut și eu ocazia să vizitez fabrica de globuri și am fost mega entuziasmata. Eu eram sigură că acolo se fac numai globuri, însă am avut deosebita placere de a descoperi că nu e deloc așa. Sunt confecționate și figurine pentru tot felul de diorame care, deși sunt produse în serie, au nevoie de tot felul de retușuri realizate manual.

De asemenea, sunt confecționați brazi artificiali, atât verzi cât și albi. E foarte interesant să vezi cum, din role întregi de (un fel de) panglică verde sunt realizate crenguțe, apoi rămurele, după care brazi întregi. Exact același proces este valabil și în cazul betelei.

Totuși, cel mai mult mi-au plăcut globurile. De toate formele, culorile și dimensiunile, globurile îți luau ochii. Cutii întregi de globuri frumos realizate, unele pictate manual, expuse pe mese uriașe. Nu țin minte să fi văzut în nici un magazin atât de mult globuri, de culori atât de variate și atât de frumos făcute.

Oamenii care lucrau la fabrică, ajutoarele lui Moș Crăciun ca să zic așa, mi s-au părut
extraordinar de deschiși și de liniștiți. Era o atmosferă atât de pașnică în fabrica aceea, cum mai rar întâlnești.

Un alt fapt extraordinar e că, în această perioadă, fabrica este vizitată de sute de grupuri de copii, majoritatea școlari și preșcolari. Lucru deloc surprinzător având în vedere cât de înnebuniți sunt copiii după Moș Crăciun.

În concluzie, vizitarea unei asemenea fabrici în perioada premergătoare sărbătorilor de iarnă e un must. Nicăieri nu simți mai puternic spiritul sărbătorilor decât într-un loc plin de culoare și de decorațiuni. Iar azi îmi doream din suflet să fiu un spiriduș în atelierul lui Moș Crăciun.

6 thoughts on “Fabrica de globuri de la Gottlob

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.