Experiment

Veronica Roth –

Oribilă carte! Cel mai urât sfârșit de foaaaarte mult timp. Efectiv am regretat că am cumpărat seria… și asta nu mi se prea întâmplă.

Ideea este următoarea: cartea este ok scrisă și foarte ușor de citit. Te prinde, cu toate că, față de celelalte cărți, este cam cretinuță acțiunea și extrem de trasă de păr. Oricum, dacă ați citit primele 2 părți, pe care chiar vi le recomand, nu o să vă opriți fără să citiți ultima carte. Adică să fim serioși, cine ar face așa ceva? Mai ales în condițiile în care Insurgent este foarte tare și te lasă într-o mega expectativă.

Acum o să vă povestesc în foarte mare cam ce se întâmplă, dar există posibilitatea unor SPOILERE!!! deci mai bine nu citiți următorul paragraf dacă nu vă place să știți ce o să se întâmple în cartea pe care o citiți :)))).

Așa, după vizionarea înregistrării lui Edith Prior, orașul se scindează mai mult ca niciodată, iar Tris, împreună cu Four și alți câțiva reușesc să fugă în lumea din afară. Ce descoperă aici îi ia cu totul prin surprindere și le schimbă cu totul modul în care văd lumea. Astfel, Tris află că lumea este cu mult mai mare decât credea ea și că orașul lor este doar un experiment într-un sistem guvernat de teama de deteriorarea genetică. Bineînțeles că urmează lupte, rebeliune, explozii și MULTE morți, totul în încercarea de a schimba sistemul. 

Sincer, mie mi-ar fi plăcut mai mult cartea dacă nu murea eroina la final și dacă nu ar fi trecut acțiunea în America. În momentul în care am văzut chestia asta eram ceva de genu’… Serioooos??? Erau în America? Dintre toate țările care ar supraviețui unui viitor distopic, doar America putea să o găsească?

Deci ce aș putea spune în încheiere?

1. Primele 2 cărți sunt destul de faine.

2. A treia carte merge

Așa că, per total, dacă nu aveți o problemă cu finalurile dramatice sau aveți chiar o înclinație pentru ele, citiți seria Divergent.

Detalii volum

Titlu: Experiment

Autor: Veronica Roth

Editura: Leda

Anul apariției: 2014

Preț: 24 lei pe Libris

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.