Dali în Timișoara

blogu lu andra

Dacă nu ați mers încă, mai aveți timp să vedeți expoziția Salvador Dali organizată până prin 15 iulie la Muzeul de Artă din Timișoara. Nu prea sunt eu fană a suprarealismului, dar vorbim despre Dali aici, deci cum să nu merg?

Expoziția mi-a plăcut foarte mult. Unele gravuri erau într-adevăr sinistre, însă nu cred că ceva inspirat de Infernul lui Dante ar putea avea floricele și curcubeie în compoziție. Mi-a plăcut mult stilul fiecărei gravuri, faptul că erau realizate extrem de simplist și că siluetele umane erau atât de imperfecte, dar atât de umane. Nu știu cum să explic exact sentimentul pe care l-am avut… ideea este că eu, când desenez, nu pot face oameni pentru că mi se pare că trebuie să fie cumva perfecți, în cel mai mic detaliu. Ai lui Dali nu sunt deloc așa, dar sunt totuși extrem de expresivi.

Dintre toate seriile, am avut preferatele mele, evident. Din cele realizate pentru Dante, mi-au plăcut mai mult cele inspirate din Paradisul. Mi-au plăcut și cele din seria Tricornul, dar și cărțile de tarot, chiar mi-aș fi cumpărat un set :D.

All in all, pot spune că expoziția merită cei 20 de lei pe care i-am plătit ca să o văd. Voi când mergeți?

One thought on “Dali în Timișoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.