Collateral Beauty

Collateral Beaty

Daca sunteti intr-o dispozitie sentimentala asa, post sarbatori, Collateral Beauty este cea mai buna alegere in materie de filme ce ruleaza in prezent la cinematograf. Iar daca la finalul filmului plecati fara sa fiti varsat macar o lacrima, sunteti oameni mai puternici decat mine (as fi spus insensibili, suna prea urat:)))).

Povestea

Howard este un barbat talentat, partener la o prestigioasa firma de publicitate, care pare sa aiba totul in viata. Insa totul se schimba cand fetita lui moare. Filmul prezinta viata lui Howard la 3 ani dupa tragicul eveniment, dar si modul in care vietile prietenilor si asociatilor lui sunt afectate de ceea ce s-a intamplat. Si pentru ca Howard cauta raspuns la problemele lui in surse cosmice, Universul decide sa ii raspunda.

Si de data aceasta nu mai spun nimic pentru ca mi-a placut prea mult filmul si modul in care s-a terminat, deci nu vreau sa va dau nici un spoiler.

Collateral Beauty comments by Andra

Deci filmul este minunat. Nu are cum sa nu ti se rupa sufletul cand vezi fata trista a lui Will Smith (el il joaca pe Howard). Pare cel mai trist om de pe planeta. Parca ar trai unde moare fericirea. Doar uitandu-te la el incepi sa plangi. Ca sa nu mai punem la socoteala viata depresiva pe care o duce. Si totusi…

Din fericire, filmul acesta are o distributie perfecta. Edward Norton este perfect ca si afemeiat cazut in dizgratie in  ochii fiicei sale. Kate Winslet este imaginea femeii de cariera din ziua de azi, care se confrunta cu ceasul biologic. Nu il tin minte pe Michal Pena din alte filme, insa aici joaca exemplar. Nu o sa spun mai mult pentru ca o dau in spoilere :))). De partea cealalta, Helen Mirren joaca Moartea intr-o maniera de milioane. Nu am mai vazut-o de ceva timp pe Keira Knightly, dar fata ei plangareata si inocenta este intruchiparea Iubirii. Cat despre Jacob Latimore, de care nu stiam nimic, este cel mai furios Timp cu putinta. Pana si detectiva, a mormon grandma*, interpretata de Ann Dowd este geniala.

Nu stiu cum sa va spun, dar daca unul singur dintre ei lipsea nu ar mai fi fost acelasi film. Distributia este exceptionala. Fiecare actor este ales perfect. Iar finalul este putin cam mind blowing. Adica… ce s-a intamplat acolo? Stiti voi, cei ce ati vazut filmul, care a fost faza cu podul si disparitia? Dar despre asta vorbim in comentarii, poate ma lamuriti :D.

In final, vreau sa va las cu ceea ce spune Howard la inceput despre oameni:

There are 3 things that define men: 

Love

Time

and

Death

We long for love

We wish we had more time

and

We fear death!**

Acum, nota:

Andra rates it 10!

Pupici!

P.S. Sa vorbim si despre titlu, va rog :))). Ce ati inteles voi din expresia aceasta: Collateral Beauty? Pentru ca finalul (are legatura, nu sunt eu cu capul, jur!:)))) m-a bagat rau de tot in ceata.

*o bunica mormona

** Oamenii sunt definiti de 3 lucruri: dragoste, timp si moarte. Cautam iubirea, ne dorim sa avem mai mult timp si ne temem de moarte

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.