Chec reinventat

Vremea în Timișoara e cel puțin execrabilă azi. Eu nu sunt deloc un om căruia să-i placă ploaia. Poate ploile alea scurte și calde de vară le tolerez pentru că-mi place cum miroase pământul, dar nimic altceva.

Și, cum azi nu aș scoate nici un câine din casă, clar nu m-aș scoate nici pe mine. Așa că m-am pus să fac o prăjitură, de fapt un chec, după o rețetă pe care o avea mami, puțin readaptată de mine :D.

Ingrediente:

2 ouă

3 linguri de gem – puteți alege de care vreți voi; eu am folosit de căpșuni

1 cană zahăr

1 cană lapte

1/2 cană ulei

1 vârf de cuțit de bicarbonat

făină cât cuprinde

1 banană – opțional

Câteva observații:

1. Știu că o cană sună vag, dar dacă folosiți aceeași cană pentru a măsura toate cantitățile, nu o să apară nici o problemă.

2. Banana este opțională pentru că eu am amestecat-o cu laptele ca să-i dea un gust prăjiturii. Puteți pune laptele simplu, dacă nu aveți banana.

3. Făină cât cuprinde înseamnă destul de multă încât aluatul să nu fie foarte lichid, dar nici foarte tare. El trebuie să fie pur și simplu bine închegat.

Modul de preparare

  • se separă albușul de gălbenușuri
  • se bate albușul spumă, cu bătătorul sau cu mixerul, în funcție de ce vă e mai ușor
  • când spuma s-a legat, se adaugă zahărul
  • după ce ați omogenizat zahărul, adăugați gălbenușurile
  • după ce au fost omogenizate gălbenușurile, se adaugă dulceața, apoi laptele amestecat cu banana în prealabil
  • se adaugă uleiul
  • se adaugă bicarbonatul
  • se adaugă făina
  • se unge tava cu ulei și se tapetează cu făină. dacă preferați, puteți pune hârtie de copt pe fundul tăvii
  • se toarnă compoziția în tavă și se pune în cuptorul preîncălzit, la foc mic
  • după aproximativ 10 minute, puteți pune de-asupra câteva fructe decorative. eu am folosit piersici tăiate cubulețe
  • se lasă la cuptor până când se îndepărtează puțin de margine și se testează cu scobitoarea (se înțeapă prăjitura și dacă iese scobitoarea curată, prăjitura e făcută)
  • lăsați să se răcească puțin, după care puteți pudra cu zahăr pudră și tăia prăjitura

Asta e rețeta mea pentru zile ploioase. E ușoară și delicioasă. Dacă o faceți, să-mi ziceți cum a ieșit 😛

Poftă bună!!!

2 thoughts on “Chec reinventat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.