Amintiri cu narcise

blogu lu andra
narcisa in poiana la Salas

Nu am mai scris de foarte mult timp amintiri din copilărie, dar duminică eram pe poiană, după narcise și mi-am amintit de vremuri mai bune, deci trebuia să vă spun povestea asta :P.

Când eram noi mai mici am plecat într-o frumoasă duminică de mai la adunat de narcise pe poiana. Pe vremea aia nu se știa de Poiana Narciselor și nici nu exista isteria asta cu protejarea lor. Toată lumea din sat mergea și aduna nestânjenită. Oamenii aveau locuri de fân pe poiană și tăiau toată iarba. Iar animalele erau păscute pe acolo și tot existau narcise. Deci noi făceam ce făcuseră toți strămoșii noștri de când există Sălașul și narcisele.

Revenind, plecaserăm după narcise, dar nici eu nici Andrei nu ne dăm în vânt după strânsul propriu-zis. Totuși, suntem firi competitive, așa că nu aveam cum să plecăm cu 3 flori acasă la mami și la mama Șerica. Și dacă eu am început să strâng mai cu tragere de inimă, Andrei a dispărut pentru vreo jumate de oră, doar pentru a se întoarce cu ditamai brațul de narcise.

Evident că eram în culmea fericirii. Fetele erau verzi de invidie. L-am tot întrebat cum a strâns atât de multe într-un timp atât de scurt, dar nu a vrut să îmi spună nimic la început. Până la urmă a recunoscut că a dat peste un băiat pe care îl știa și care stătuse toată ziua la oi. Cum se plictisea, a început să adune narcise. Iar cum Andrei are putere de convingere (și modalități de troc) l-a convins să îi dea lui toate florile :))).

Când am ajuns acasă la mami și la mama Șerica nu le-a venit să creadă câte flori avem. Mama chiar ne-a întrebat dacă am mai lăsat ceva pe câmp :)))). A fost genial.

Dacă aveți timp și sunteți în zonă, vă așteptăm în weekend la festivalul narciselor. Nu o să regretați!

Pupici

blogu lu andra
I was not high, just happy 😛

One thought on “Amintiri cu narcise

  1. mihaela pojogu says:

    Treaba cu devastatul ma intristeaza si e raspandita, punerea sub protectie e necesara, daca nu esti de loc nu ai cum sa stii care zone sunt sub protectie si care nu. Am vazut postarea pe facebook si m-am abtinut sa trag vreo concluzie. E bine ca ati avut o zi frumoasa. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.