Alta fila de jurnal de calatorie

jurnal de calatorie

Este foarte straniu cat de usor imi las gandurile scrise in diverse locuri si uit de ele. Dar toata ideea de jurnal de calatorie este atat de inradacinata in creierul meu incat ma mir ca am scris doar de 2 ori in toata aceasta ultima excursie. Desi… analizand situatia in profunzime, imi pot da seama cam care au fost motivele.

In primul rand, a fost oboseala. A fost pentru prima oara cand am condus atat de mult si am mers atat de mult in doar cateva zile. In al doilea rand, a fost frigul. Stiti doar ca eu nu sunt prietena prea buna cu iarna. In al treilea rand, a fost timpul foarte scurt. Cum am vrut sa vedem cat mai multe, a trebuit sa ma concentrez asupra acestui aspect. A trebuit sa traiesc din plin toate cele 3 orase. Cand sa mai si scriu? Si nu in ultimul rand, a fost compania. Flavius si Piri chiar nu mi-au dat timp de introspectie. Iar pentru asta le multumesc.

Dar m-am lungit cu introducerea. Iata a doua parte a acestui jurnal de calatorie infrigurat, uitata in telefon si redescoperita, mult mai critica pentru ca a fost scrisa pe final, in Budapesta.

jurnal de calatorie

Partea a 2-a

Daca am descoperit ceva in aceasta calatorie cred ca este faptul ca iarna fiecare dintre noi ar trebui sa vada macar 1 targ de Craciun care nu este din orasul lui. Si daca ar putea sa iasa si in afara limitelor tarii ar fi cu atat mai bine. Aceste lucruri nu le spun de snoaba ce sunt. Departe de mine orice gand de genul. Pur si simplu descoperi alta lume atunci cand parasesti zona ta micuta de comfort.

Noi am vizitat 3 orase, deci am avut experiente extrem de variate cu targurile de Craciun. Despre fiecare in particular va voi povesti pe parcursul acestei luni (despre cel de la Viena am vorbit deja aici). Ideea este ca in fiecare dintre aceste orase, la fiecare targ de Craciun pe care l-am vizitat, am vazut chestii atat de frumoase si atat de diferite de tot ce am vazut pe piata de Craciun din Romania incat paream picata din alta lume. Si in Romania sunt tot felul de produse handmade, dar aici te minunai la tot pasul de lucrurile care au putut iesi din mainile creatoare.

Erau globuri care mai de care mai spectaculoase, decoratiuni de tot felul, multe lucrate manual in lemn. La Viena, de exemplu, era un tip care vinde obiecte decorative din lemn, dar care se montau ca si puzzleul. La Bratislava am vazut cele mai faine baloane cu aer cald din ceramica. As fi impodobit toata casa cu ele. Iar la Budapesta era sa nu mai plec din fata unei casute de papusi lucrata manual. Si astea sunt doar cateva exemple care mi-au venit acum pe moment. Despre accesorii nici nu are rost sa mai vorbim pentru ca ma doare sufletul.

Cert este ca mai avem de munca atunci cand vine vorba despre targuri de Craciun. Sa arunci 3 casute in sir unde vinzi numai marfa de calitate indoielnica nu este suficient. Dupa cum mi-a demonstrat si aceasta calatorie, targul de Craciun trebuie sa fie intruparea spiritului sarbatorilor in zonele importante ale orasului. Nu doar standuri la mall si ieslea cu oi din centru orasului.

Ca si turist, as reveni la Viena in fiecare iarna, pentru ca targurile lor sunt minunate. Poate m-as intoarce si la Bratislava, dar acest subiect il voi detalia cu alta ocazie. Si sigur as reveni in Budapesta. Acum nu ma mai mir ca atat de multi dintre cunoscutii mei au ales acest oras.

Nu pot spune nimic despre Timisoara pentru ca nu am vazut inca targul de Craciun, dar daca este sa am anii trecuti ca si puncte de referinta, ma indoiesc profund ca orasul nostru se va bucura in curand de turisti dornici sa simta spiritul sarbatorilor. Asta ramane totusi de vazut. Poate in 2021 vom avea parte de ceva mai mult. Cam asta ar fi o prima impresie despre cea mai recenta calatorie a mea. Flavius si Piri au fost niste super parteneri de drum si le multumesc pentru ca m-au suportat. Sper sa va placa pozele si sa ramaneti pe frecventa pentru ca mai am chestii multe de povestit. Ca de fiecare data, am descoperit ceva si despre mine, nu doar despre locurile ce le-am vazut.

jurnal de calatorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.