1 mai la Hajduszoboszlo

Până acum nu țin minte să fiu făcut ceva special de 1 mai. Era doar un weekend ca oricare altul… până anul acesta când am hotărât să merg cu neamurile mele de la Hațeg (și prieteni de-ai lor) la Hajduszoboszlo, stațiune balneară în Ungaria, la 70 km de Oradea.

Nu știam la ce să mă aștept de la Hajduszoboszlo, dar din descrierea făcută de ei eram sigură că o să fie super, doar mă aștepta un weekend de  bălăceală.

Încă de la sosirea în stațiune am fost plăcut impresionată. Pensiunea la care ne-am cazat, Airport Panzio era absolut superbă. Camerele foarte bine dotate, cu ditamai patul doar pentru mine și Alina, cu televizor, un dulap uriaș, frigider, ditamai dulapul, chiar și wireless, totul la doar 70 lei/noapte pentru mine. Când am intrat în cameră, zici că eram în rai… asta până am început să ne desfacem bagajele… când a început războiul :)). Și faptul că Bibi, Mircea și Flaviu veneau foarte des în vizită nu a ajutat la păstrarea ordinii, da ce mai contează?

După ce ne-am instalat bine merci, am pornit să căutăm un local unde să mâncăm și să cunoaștem stațiunea. De fapt eu să o cunosc, iar ei să se refamiliarizeze cu ea. Am ajuns să mâncăm pe terasa hotelului Korona. Mâncarea a fost atât de bună încât am rămas clienți fideli, în zilele următoare mergând tot acolo să mâncăm. Bineînțeles că faptul că era o tanti care vorbea românește a contribuit foarte mult la alegerea noastră :P.

Vineri am stat toată ziua la Aqua Palace, parcul acvatic acoperit. Locul era de-a dreptul fascinant. Parcă eram în rai. M-am simțit cu adevărat VIP.

Aqua Palace are nouă corpuri de clădire. Primul corp e construit are 3 nivele… plus vestiarele care sunt undeva la subteran :P. Primul nivel are:

  • o piscina mare cu topogan, din care ies un soi de copaci din care curge apă, dar și o țâșnitoare din aia ca la Geneva :P.
  • o piscină termală acoperită gen peșteră, cu stalactite și stalacmite, iar de sub apă pornesc reflectoare care își schimbă permanent culorile, contribuind la crearea unei atmosfere feerice.
  • o piscină termală, foarte ft caldă, unde puteai sta maxim 20 de min și unde copiii sub 14 ani nu aveau voie.
  • o piscină termală unde puteai să te uiți la televizor… dacă înțelegeai ungurește 😛
  • o piscină termală decorată în stil under-water, ce avea și o cascadă micuță (mi-a plăcut la maxim să stau sub cascada aia, cu apa curgând în capul meu, ruptă de lume)
  • o piscină termală gen baie romană, cu tot felul de coloane… ft ft tare
  • o piscină cu apă rece, gen lumea polară… cu jaccuzzi inclus… super tare, dar trecerea de la bazinele calde la cele reci era… brutală
  • un bazin micuț în care să aterizezi când te dădeai pe ditamai topoganul răsucit :))

Nivelul al 2-lea era pentru copii, cu bazine micuțe și topogane la fel de mici, decorate cu tot felul de animăluțe :)). Erau așă drăguțe, dar eu nu am stat acolo că o luam razna.

Nivelul al 3-lea avea un bazin dreptunghiular, normal, dar și saună, solar și o terasă exterioară.

În al doilea corp de clădire se găsea sala de mese, simulator de surf și sală pentru squash.

Eu cel mai mult am stat la bazinele din prima clădire… de la primul nivel. De la 11 la 9 seara, cu o pauză de 2 ore, am fost tot în apă. It was heaven.

Sâmbătă și duminică am fost la Hungarospa, ditamai strandul cu baie termală și aqua park. Bazinele erau mult mai convenționale, dar tot balneare și noi ne-am ocupat tot cu apa. Singurul care a rămas cu… urme a fost Flaviu… care săracu era atât de zgâriat de nu mai știa de el :)).

Hungarospa era propria sa lume, cu bazine, magazine și terase unde să mănânci. Nu trebuia să ieși de acolo pentru nimic, iar dacă vroiai să te plimbi, puteai să o faci în jurul lacului sau pe el cu hidrobicicleta. Oricum ar fi fost, lacul era foarte frumos și merita să te plimbi pe el o tură.

Aqua park-ul era foarte mare, dar noi nu am avut voie să ne dăm pe topoganele alea uriașe. Marinel nu ne-a lăsat. A zis că sunt prea periculoase și cum eu aș fi fost un exemplu pentru copii, nu am avut voie nici care X(.

Printre multe multe băi, am văzut și un pic din stațiune și e extraordinar de frumoasă. Peste tot erau flori, multe multe lalele. Totul era curat… doar în materie de treceri de pietoni erau deficitari :P, iar mâncarea era foarte bună. Am mâncat cea mai bună prăjitură cu afine din viața mea.

Trebuie să recunosc că eu nu am mai fost de mult la Felix sau în alte stațiuni românești, deci nu pot să fac chiar o comparație, dar la Hajduszoboszlo mi-a plăcut la maxim și dacă aș putea să merg în fiecare weekend, direct aș merge :D. Din păcate, cine știe când mai ajung pe acolo. Oricum, dacă aveți ocazia, vizitați neapărat Hajduszoboszlo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.