Un fel de semi-musaca

Nu stiu cum e la voi acasa, dar la noi cartoful este baza. Si cum nu putem manca doar cartofi prajiti sau piure, iar patricasul este mancarea de pedeapsa din punctul meu de vedere, mami are o predilectie pentru musaca. E multa si simplu de facut, deci perfecta pentru mame :))).

Totusi, lumea vorbeste si asa am descoperit reteta urmatoare:

Ingrediente necesare:

  • aprox 3 cartofi mari
  • ceva carne – kaizer, sunculita, sunca, orice fel de carnati, dupa gust
  • ceapa verde
  • ardei
  • 2 sau 3 oua (in functie de cartofi)
  • branza sau cascaval (ceva ce se inmoaie bine)
  • condimente

Modalitate de preparare

Intr-un vas de yena sau tava se pune un strat de cartofi taiati rondele si condimentati. Stratul nu trebuie sa fie foarte gros, ci aproximativ de un deget.

Apoi se pune un strat de ce fel de carne aveti (noi am folosit kaizer).

Peste se pune ceapa verde si ardeiul.

Apo se pune capacul sau o folie de aluminiu si se pune in cuptorul preincalzit.

Dupa ce s-au copt cartofii, se inlatura capacul, se adauga oul batut si se rade branza, dupa care se introduce din nou la cuptor pana la rumenirea branzei.

Va recomand sa o serviti impreuna cu iaurt.

Pofta buna!

blogu lu andra

2 thoughts on “Un fel de semi-musaca

  1. mihaela pojogu says:

    Ah deci nu ati finalizat cu un alt strat de cartofi si branza. Cu siguranta e foarte gustoasa. Am facut o data cu vinete dar are atatia pasi si mai implicase prajeala ca m-am lasat pagubasa. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.