Rissotto cu ciuperci

Nu știu câți dintre voi se uită la Rețeta de acasă, dar noi ne mai uităm câteodată, eu și mami, iar acum câteva zile am văzut o rețetă super de rissotto, pe care am adaptat-o puțin.

Ingrediente:

1 cană orez

300 g bacon

1 borcan de ciuperci

2 cepe sau 1 praz

cașcaval sau parmezan

condimente

Mod de preparare:

Se fierbe orezul în apă cu sare pentru 10 minute.

Într-o tigaie mare, se pune puțin ulei și se călește baconul, după care se adaugă ceapa (sau prazul).

Se ia tigaia de pe aragaz și în ea se adaugă orezul fiert, ciupercile tăiate și condimentele după gust.

Se amestecă bine și se pun într-o tavă pentru cuptor, unsă în prealabil cu unt.

De-asupra se rade cașcaval sau parmezan.

Se pune în cuptorul pre-încălzit și se lasă până când se rumenește cașcavalul.

Se servește cu murături sau salată.

Poftă bună!

Sper să vă placă rețeta și să o încercați pentru că e delicioasă, ca să nu mai zic că e foarte simplu de făcut.

One thought on “Rissotto cu ciuperci

  1. Hapi says:

    Mie foarte rar imi reuseste orezul si il consumam aproape zilnic- Basmati in loc de paine, cu tot felul de preparate arabesti sau europene….
    Asa ca al meu e cu gatitul. face treaba buna 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.