Panini a la mami

panini

Deja am facut de 3 ori reteta aceasta si la un moment dat eram destul de sigura ca am si scris despre ea, doar ca sa descopar ca nu o facusem :D.

Dar cum am ajut foarte multe cereri, am zis ca e momentul sa trec la treaba.

Mami a gasit reteta aceasta pe Facebook si a fost atat de impresionata incat a trebuit sa o incerce. Din fericire, este o reteta putin pretentioasa si extrem de versatila, foarte simplu de facut. Iar eu o sa va spun dupa cum am facut noi ultima data, dar cantitatile pot fi adaptate.

Ingrediente necesare:

  • 7 Cornuri – atatea incap in tava noastra de la cuptor, dar puteti folosi mai multe sau mai putine sau le puteti inlocui cu bagheta.
  • 4 oua
  • lapte – cam un sfert de cana
  • sunca
  • branza – puteti folosi orice tip de branza. Noi am facut si cu sarata si cu dulce, doar cascavalul nu l-am incercat.
  • ardei rosu
  • condimente dupa gust
Prepararea:
1. Se porneste cuptorul
2. Se taie un capac in cornuri si se scoate miezul
3. Se bat ouale, dupa care se adauga laptele, branza, sunca si ardeiul, taiate cubulete., apoi condimentele. Se pot adauga si verdeturi, de exemplu ceapa verde. Nu recomand prazul pentru ca se intarest si devine atos. Daca este prea subtire compozitia, puteti adauga miez scos din cornuri pana cand aceasta se leaga.
4. Se umplu cornurile si se aseaza in tava unsa in prealabil cu ulei.
5. Deasupra se mai poate pune branza si noi am pus susan, dar acestea nu sunt obligatorii.
6. Se introduce tava in cuptor si se lasa aproximativ 20 de minute, insa intotdeauna verificati cu scobitoarea daca este coapta compozitia.
Pofta buna!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.